Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kymmenet ravintolat ja kahvilat haluavat laajentaa toimintaansa katutilaan – Noin puolet toteutuskelpoisia

Noin 20 tamperelaista ravintolaa tai alan toimijaa haluaa laajentaa laajentaa terassiaan tai vuokrata elintarvikekärryt tai tapahtumamökin.

Tampereen kaupunki päätti osana kesän elävöittämistoimia järjestää haun kahviloiden ja ravintoloiden terassien laajentamiseen, tapahtumamökkien vuokraamiseen ja liikkuvien elintarvikehuoneistojen sijoittamiseen. Lisäksi oli mahdollista hakea kaupungin omistamia kalusteita ravintolatoimijoiden käyttöön.

Ensimmäinen haku oli 27.5-3.6. Siihen saatiin yhteensä noin 50 hakemusta. Noin 20 hakemusta koski terassialueen laajentamista ja 20 elintarvikekärryn tai tapahtumamökin vuokraamista. Noin kymmenessä hakemuksessa oltiin kiinnostuneita lainaamaan kaupungin kalusteita.

Kaikki hakemukset on käyty läpi ja tarkistettu paikan päällä niiden toteutuskelpoisuus sekä ympäristöön vaikuttavat seikat, kuten esimerkiksi liikenneturvallisuus.

– Noin puolet hakemuksista on suoraan toteutuskelpoisia. Osaan ehdotuksista olemme pyytäneet lisäselvitystä. Muutamia hakemuksia jouduttiin hylkäämään, koska niissä esitetty palvelun sijainti tai konsepti todettiin hankalasti toteutettavaksi. Kaikissa tilanteissa on tärkeää, että varmistetaan sekä jalankulkijoiden että pyöräilijöiden turvallinen liikkuminen ja esteettömät pelastustiet, kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki sanoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin tavoitteena oli ensisijaisesti tukea liikkuvia elintarvikehuoneistoja, joista tarjoillaan ruokaa. Hämeenpuiston elävöittämiseksi ruokatarjontaa on haluttu keskittää Hämeenpuistoon.

Alkoholin anniskelualueiden laajennukset on mahdollistettu nykyisten ravintolatoimijoiden terassilaajennuksilla, kokonaan uusien alkoholin myyntialueiden käyttöönottoa ei ole mahdollistettu. Myöntämisissä on tehty yhteistyötä poliisin, pelastuslaitoksen ja AVI:n kanssa.

3. kesäkuuta päättyneeseen hakuun osallistuneille tiedotetaan päätöksistä mahdollisimman pian. Toinen haku on parhaillaan auki ja päättyy 14.6.2020.