Tampereen ja Seinäjoen välisen rataosuuden turvalaitteet uusitaan – "Hankkeessa on päästy sutjakkaasti liikkeelle"

Junan katolle kiipeämiseen liittyy hengenvaarallisen sähköiskun ja kuoleman vaara. Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo/Arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Radan turvalaitteiden uusiminen pääradalla Tampereen ja Seinäjoen välillä on hyvässä vauhdissa, kertoo Väylävirasto tiedotteessaan.

Väyläviraston hankkeessa noin 150 kilometrin pituisen rataosuuden turvalaitejärjestelmä uusitaan kokonaan. Uudet turvalaitteet parantavat radan käytettävyyttä ja vähentävät junaliikenteen häiriöitä vuosikymmeniksi eteenpäin. Kesän aikana työt jatkuvat kaapelireittien rakentamisella ja kaapeloinneilla.

Radan turvalaitteilla valvotaan junien sijaintia ja nopeutta. Niiden avulla varmistetaan, että junat ajavat oikeaa nopeutta ja että samalla alueella on vain yksi juna kerrallaan. Tampere–Seinäjoki -radan nykyiset nykyinen turvalaitejärjestelmä on häiriöherkkä ja tullut käyttöikänsä päähän. Lisäksi muutokset turvalaitejärjestelmään ovat erittäin hankalia toteuttaa muun muassa varaosien puutteen vuoksi.

– Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta turvalaitteiden uusiminen on edennyt aikataulussaan, osittain jopa hieman edellä aikataulusta. Vaikka poikkeusolot ja matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet kansainvälisen tiimin toimintaan, eivät ne ole aiheuttaneet suurempia ongelmia hankkeen etenemiselle. Hankkeessa on siis päästy sutjakkaasti liikkeelle, kertoo projekti-insinööri Miikka Uotila Väylävirastosta.

Turvalaitteiden uusiminen parantaa radan käytettävyyttä ja vähentää koko Länsi- ja Etelä-Suomen junaliikenteen häiriöherkkyyttä. Uuteen turvalaitejärjestelmään pystytään tekemään muutoksia joustavasti ja järjestelmän kunnossapito helpottuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut