Tampereen Ylioppilaslehdellä on nyt uusi nimi: alkaa ilmestyä nimellä Visiiri – "Hauskan tuntuinen sana", kommentoi keksijä, jolla itsellään on myös ainutlaatuinen syntyhistoria

Tampereen Ylioppilaslehti on nyt Visiiri. Visiiri
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen ylioppilaskunnan perustama uusi ylioppilaslehti saa nimekseen Visiiri.

Ylioppilaskunta järjesti maalis-huhtikuussa nimikilpailun, johon saapui yli 50 nimiehdotusta. Voittajaksi valikoitunut ehdotus oli Tampereen yliopistossa tuplamaisteriksi sosiaalityöstä ja hallintotieteistä opiskelevan Maria Jussilan käsialaa.

Paljasjalkaisen tamperelaisen omat opinnot ovat keskustakampuksella, mutta Hervanta on tullut tutuksi jo perin varhaisessa vaiheessa elämää: Jussila on omien tietojensa mukaan ensimmäinen TTY:n kappelissa kastettu lapsi. Kiitos tästä kuuluu ikiteekkari-isälle.

Nimiehdotuksen Jussilan mieleen pullautti keväinen suojainkohu.

– Olen ollut Taysissa töissä sosiaalityöntekijänä ja koronan aikana ensimmäinen suojavaruste, josta tuli pulaa, olivat kertakäyttöiset visiirit. Visiiri-sana toistui jatkuvasti arkipäivissä ja jäi pyörimään mieleen. Se on hauskan tuntuinen sana sanoa, kertoo Jussila.

Syvällisemmin Jussila perusteli ehdotustaan sillä että visiirin tehtävä on suojata kantajaansa, tässä tapauksessa opiskelijaa, ulkopuolisilta uhilta, kuten kulkutaudeilta ja tyhjiltä lupauksilta.

Sana on myös iskevä ja viittaa tekemisen meininkiin, joista seikoista ei lehden nimessä ole varsinaisesti haittaa.

Tampereen uuden ylioppilaslehden valmistelutyö alkoi maaliskuussa, kun lehteä johtamaan palkattiin päätoimittaja Aapo Laakso. Myöhemmin keväällä toimitus täydentyi AD Pauliina Lindellillä, jonka myötä lehden visuaalisen ilmeen suunnittelu on saatu hyvään vauhtiin.

Ensimmäinen painettu Visiiri-lehti ilmestyy maanantaina 7. syyskuuta. Painetun lehden lisäksi lehden verkkojulkaisu alkaa elää omaa elämäänsä samoihin aikoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut