Tampereen lukioihin haetaan kolmea uutta eritystehtävää – "Vahvistaisivat Tampereen lukioiden profiloitumista entisestään"

Tampereen kaupunki hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä kolmea uutta valtakunnallista lukiokoulutuksen erityistä koulutustehtävää. Nyt haettavat valtakunnalliset erityistehtävät alkaisivat 1.8.2021, kun lukion uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan.

Kaupunki hakee uudelleen erityistä koulutustehtävää Sammon keskuslukion viestintäpainotteiselle opetukselle (25 aloituspaikkaa). Sammon keskuslukio ja sitä ennen Messukylän lukio hoitivat viestinnän valtakunnallista erityistehtävää ainoana lukiona Suomessa yhteensä 20 vuoden ajan. Viestinnän valtakunnallista erityistehtävää ei tällä hetkellä ole millään lukiolla. Sammon keskuslukion viestintäkoulutus toimii nykyisin Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen omana opetussuunnitelmallisena painotuksena.

Valtakunnallista erityistehtävää haetaan myös Tampereen lyseon lukion Eurooppa-linjalle (yhteiskuntatieteiden ja kielten painotus, 25 aloituspaikkaa) sekä matematiikka- ja tekniikkapainotteiselle opetukselle Tampereen teknillisessä lukiossa (60 aloituspaikkaa). Myös nämä koulutusalat ovat jo pitkään toimineet Tampereella lukiokoulutuksen omina opetussuunnitelmallisina painotuksina.

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti keskiviikkona, että Tampereen kaupunki käynnistää näiden kolmen uuden valtakunnallisen erityisen koulutustehtävän haun opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Nyt haettavat erityistehtävät vahvistaisivat Tampereen lukioiden profiloitumista entisestään. Samalla ne osaltaan parantaisivat Tampereen kilpailukykyä vetovoimaisena koulutus- ja teknologiakeskittymänä, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.) Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tampereen kaupungilla on tällä hetkellä viisi opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtakunnallista erityisen koulutustehtävää. Ne ovat englanninkielinen IB-opetus Tampereen lyseon lukiossa, urheilupainotteinen opetus Sammon keskuslukiossa, kuvataide ja design Tammerkosken lukiossa, musiikki ja musiikkiteatteri Hatanpään lukiossa sekä luonnontieteet Tampereen klassillisessa lukiossa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut