Tampereen kaupunki myönsi yksinyrittäjille koronatukea yli kolme miljoonaa euroa – "Varattu summa riittää oikein hyvin"

Tampereen kaupunki on myöntänyt tamperelaisille yksinyrittäjille korona-avustusta jo yli 3,1 miljoonan euron edestä. Kokonaisuudessaan kaupunki on varannut yksinyrittäjien korona-avustuksiin rahaa noin 10 miljoonaa euroa.

Tällä hetkellä avustushakemuksia on vastaanotettu noin 1 850.

Avustusten haku on avoinna syyskuun loppuun saakka.

– Näyttää siltä, että yksinyrittäjien korona-avustuksiin varattu summa riittää oikein hyvin. Olemme saaneet myönteistä palautetta hakemusten nopeasta käsittelystä. Onhan tämä ollut aitiopaikka nähdä, kuinka paljon ja erilaisia yksinyrittäjiä tässä kaupungissa on. Heillä on tärkeä rooli alueen elinvoimaisuuden ylläpitämisessä, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Jarno Hakanen tiedotteessa.

Korona-avustuksia ovat toimialoittain eniten hakeneet esimerkiksi parturi-kampaamot ja kosmetologit, terveyspalvelut, esimerkiksi fysioterapia ja kuntoutus sekä kulttuuri- ja viihdetoiminta.

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelin palvelee juhannuksesta heinäkuun loppuun arkisin kello 9 – 15 välisenä aikana numerossa 03 5656 5040. Kesäkuun 18. päivään asti puhelin palvelee arkisin kello 9 – 17 välisenä aikana.

Kesäkuun aikana aloitetaan yksinyrittäjille räätälöity Oskar-osaamiskartoitus yhteistyössä ohjelmisto- ja työelämäpalveluihin keskittyneen tamperelaisen asiantuntijayrityksen, Bear IT:n, kanssa.

– Kartoituksen avulla pyrimme keräämään tietoa siitä, millaisia osaamistarpeita yrittäjät kokevat itsellään olevan. Näin voimme suunnitella heille osuvia palveluja nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme myös viestiä kohderyhmälle monipuolisista oman osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista yhteistyössä oppilaitosverkostomme kanssa, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen palvelupäällikkö Elina Wallin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut