Tontteja kerrostaloille tarjolla seitsemällä alueella eri puolilla Tamperetta – Tavoite lisätä myös lapsipeheille sopivaa asuntorakentamista

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Tarjolla on yhteensä 14 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen Haukiluomasta, Hervantajärveltä, Kalevasta, Kumpulasta, Niemenrannasta, Ranta-Tampellasta ja Vuoreksesta.

Kaupungin tavoitteena on lisätä kaikissa kohteissa myös lapsiperheille sopivaa asuntorakentamista.

Tonttien hakuaika on 3.6.–3.7.

Kumpulan ja Ranta-Tampella tontit myydään ja muut vuokrataan. Tontteja on tarkoitus luovuttaa sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Yksi Hervantajärven tonteista sekä Niemenrannan tontit ovat haettavissa kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon tai asumisoikeustuotantoon. Kalevan tontille tulee sijoittua sekä vapaarahoitteista että kohtuuhintaista asuntotuotantoa. Lisäksi Ranta-Tampellan kaava mahdollistaa kohtuuhintaisten asumispalvelujen sijoittumisen tontille.

Kalevan ja Ranta-Tampellan tonttien hakijoiksi toivotaan hakijaryhmittymiä. Hakemuksen liitteenä tulee olla konseptikuvaus, jossa esitetyillä ideoilla varmistetaan hankkeen toteutuksellinen laatu, innovatiivisuus ja monipuolisuus muiden yleisten hakukriteerien lisäksi.

Ranta-Tampellan tontin ostajien tulee järjestää tontin suunnittelusta arkkitehtuurikutsukilpailu yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

– Tontti sijaitsee keskeisellä paikalla kanavan varressa. Kilpailun järjestämisellä pyrimme varmistamaan suunnitteluratkaisujen korkeatasoisen kaupunkikuvallisen ilmeen, toiminnallisen laadun sekä energiataloudellisuuden, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura tiedotteessa.

Vuoreksessa on yhdelle tontille varattu tilaa päivittäistavarakauppatoiminnalle. Etusijalla tässä kohteessa ovat rakentajan ja päivittäistavarakauppatoimijan yhteenliittymät. Lisäksi Vuoreksen tonteilla edellytetään, että rakennusten kantavan rungon ja julkisivujen tulee olla pääsääntöisesti puuta.

Yli puolet tonteista on rakennettavissa heti ja loput viimeistään vuoden kuluttua kesällä 2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut