Käräjäoikeudelta välituomio: Vasaratien palkkamurhasta syytetyt ovat syyllisiä, seuraavaksi on edessä mielentilatutkimus

19-vuotias jyväskyläläinen mies välttää elinkautisen vankeustuomion ainoastaan sillä, että mielentilatutkimus toteaa hänet syyntakeettomaksi. Miestä avusti oikeudessa Minna Pilvö. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tiistain päätteeksi välituomion Tampereen Viialan Vasaratiellä tammikuussa tapahtuneesta puukotussurmasta. Käräjäoikeus totesi, että 19-vuotiaan jyväskyläläismiehen syyllisyydestä murhaan ja 20-vuotiaan raumalaismiehen syyllisyydestä murhan tilaamiseen on annettu uskottava näyttö. Raumalaismies on uhrin poika.

Tamperelainen käsitteli maanantaina alkanutta oikeuskäsittelyä muun muassa tässä jutussa.

Aluesyyttäjä Siina Simola vaatii ensisijaisessa syytteessä molemmille elinkautista vankeusrangaistusta. Nuorilla miehillä on välituomion jälkeen yksi tapa välttyä vankilalta: molemmat määrättiin mielentilatutkimukseen.

Surmatyön tunnustanut 19-vuotias jyväskyläläismies pääsi surmatun, 1970-luvulla syntyneen miehen asuntoon esiintymällä naapurina, joka on hukannut avaimensa.

Tamperelainen käsitteli surmatyötä ja surmaa edeltäneitä tapahtumia tässä jutussa.

Lopullinen tuomio asiassa annetaan, kun mielentilatutkimuksen tulos on valmistunut.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut