Rantatäytön vaihtuminen saareksi pienentää Hiedanrannan asukasmäärää 4 000:lla ja työpaikkojen määrää 2 000:lla

Hiedanrannan uuden kaupunginosan maankäytön yleissuunnitelma on hyväksytty Tampereen kaupunginhallituksessa jatkosuunnittelun lähtökohdaksi.

Yleissuunnitelman mukaan alueelle sijoittuu 21 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa. Hiedanrannan yleissuunnitelmassa esitellään keskeiset kehittämisen periaatteet kolmelle omaleimaiselle osa-alueelle: Hiedanrannan keskustaan, Järvikaupunkiin ja Lielahteen.

Järvikaupungiksi nimetty alue toteutetaan saarelle. Sen edellyttämä vesistötäyttö ei kohdistu nykyiseen rantaviivaan. Saariratkaisun seurauksena alueen laskennallinen alustava asukasmäärä on noin 16 prosenttia ja työpaikkamäärä 20 prosenttia matalampi kuin kehitysohjelmassa alun perin alueelle asetetut 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan tavoitteet.

Yleissuunnitelmassa esitetään alueen rakenne, liikenneverkko sekä vesistöjen, puistojen ja virkistysalueiden periaatteet sekä suunnitelman vaikutusten arviointi. Tarkempi maankäytön suunnittelu tehdään yleissuunnitelman pohjalta laadittavissa asemakaavoissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut