Etävastaanottojen maksu puolitetaan Tampereen kaupungilla – Lautakunta äänesti ja toivoo digipalvelujen kehittämistä

Tampereen kaupungin terveydenhuollon videovälitteisestä lääkärin, toimintaterapeutin tai fysioterapeutin etävastaanotosta peritään 1. heinäkuuta alkaen puolet vastaavan fyysisen käynnin asiakasmaksusta.

Asiakasmaksun alennuksella halutaan kannustaa etävastaanottojen käyttöön. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti maksusta viime viikolla äänestyksen jälkeen.

Etävastaanottojen asiakasmaksun alennusta kokeillaan vuoden 2020 loppuun asti. Lautakunta jätti kokouksessa ponnen, jossa lautakunta edellyttää digivastaanottojen systemaattista kehittämistä ja toivoo asian näkymistä vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelmassa. Digitaalisten palveluiden maksuperiaatteet tulee lisäksi valmistella budjetin valmistelun yhteydessä ja tuoda ne lautakunnan päätettäväksi joulukuussa 2020.

Etävastaanotoista on peritty pormestarin päätöksellä 20. huhtikuuta alkaen koronapoikkeustilanteen aikana asiakasmaksu, jos niillä on korvattu maksullinen, fyysinen käynti vastaanotolla.

Kotihoidon kuvapuhelinyhteyden kautta tapahtuvan palvelun asiakasmaksut säilyvät ennallaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut