IS: Pirkanmaalainen mies halusi että hauta kaivetaan auki, jotta hän saisi varmuuden isästään – Hovioikeus ei tähän suostunut

Kuvituskuva. arkisto/ilpo kekki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaalainen mies on saanut nyt vastauksen pitkään oikeusprosessiin, joka lähti liikkeelle siitä, että mies halusi selvittää olisiko 1950-luvulla "lapsen siittämisen aikaan maannut" (hovioikeuden muotoilu vuodelta 1956) mies hänen isänsä. Tämä on jo edesmennyt, ja haudattu Ouluun. Asianomistaja olisi halunnut, että vainajan hautaja kaivetaan auki, jotta isyysasia voidaan selvittää.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Turun hovioikeus on nyt tehnyt asiassa päätöksen: hautaa ei kaiveta auki. Näin nykyisin kuusikymppinen pirkanmaalaismies ei saa vastausta kysymykseensä.

Ilta-Sanomat kertoo uutisessaan, että Suomen lain mukaan isyystutkimusta ei voida tehdä, jos henkilö on jo haudattu. Kyse oli lisäksi myös vainajan elossa olevien sukulaisten yksityis- tai perhe-elämän suojasta sekä vainajan hautarauhasta: vainajan kaksi iäkästä, jo yli 90-vuotiasta sisarusta vastustivat miehen ajatusta haudan kaivamisesta auki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut