Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koukkuniemen alueella tehdään perusparannuksia neljään rakennukseen

Tampereella Koukkuniemen alueella perusparannetaan neljä rakennusta: Havula-, Varpula- Iltala-talot sekä Juhlatalo. Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi torstaina kokouksessaan tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.

1950-luvulla rakennetut talot ja niiden tekniikka tarvitsevat korjausta ja uudistamista. Havulassa, Varpulassa ja Iltalassa on tällä hetkellä vanhainkotiasumista, joka muutetaan perusparannuksessa valtakunnallisten suositusten mukaisesti tehostetuksi palveluasumiseksi. Toiminnan Muutos vaatii uudenlaisia tilaratkaisuja, esimerkiksi jokaiseen asuntoon rakennetaan omat wc- ja pesutilat.

Tehostetussa palveluasumisessa asunnot ovat 15 hengen ryhmäkodeissa, joihin tulee kaikkien asukkaiden yhteiseen käyttöön esimerkiksi keittiö, ruokailuhuone ja sauna.

Jokaiseen taloon on suunnitteilla ryhmäkotiasuntoja 60 asukkaalle eli kustakin talosta paikkamäärä vähenee 20:llä. Havulan, Varpulan ja Iltalan rakennushankkeissa hyödynnetään vuonna 2014 valmistuneen Jukola-talon perusparannuksen rakennusratkaisuja.

Myös Iltalan yhteydessä olevan Juhlatalon tilat remontoidaan ja nykyaikaistetaan. Juhlataloon on tarpeen toteuttaa muun muassa hissi. Juhlatalossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa niin Koukkuniemen alueen asukkaille kuin muillekin kaupunkilaisille. Lisäksi tilat toimivat muun muassa Koukkuniemen henkilöstön koulutustilana.

Perusparannus tehdään talo kerrallaan. Ensimmäisenä kunnostetaan Havula, jonka perusparannus on suunniteltu alkavan vuonna 2022 ja tilojen valmistuvan vuonna 2023. Sen jälkeen vuosina 2024 - 2025 kunnostetaan Varpula ja vuosina 2026 - 2027 Iltala ja Juhlatalo. Väistötilana käytetään Koukkuniemen Koivula-taloa.

Hankkeiden kustannusarvio on 35,715 miljoonaa euroa. Siihen haetaan Havulaa lukuun ottamatta Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus Aran investointiavustusta. Rakennusten perusparannus edellyttää vielä sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupaa.