Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) sai odottamansa vastauksen.
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Valkeakoskelainen kansanedustaja, pitkän linjan urheilumies Pauli Kiuru (kok.) on saanut odottamansa vastauksen tapahtumajärjestämiseen liittyvään kirjalliseen kysymykseensä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelta (kesk.).

Kiuru kommentoi asiaa Twitterissä sekä omilla kotisivuillaan.

Kiurun alkuperäinen kysymys kulki tähän tapaan:

– Onko valtioneuvoston periaatepäätös rajoitustoimista saamassa ministeriöltä, aluehallintovirastolta tai muilta viranomaisilta tarkemmat soveltamisohjeet ja onko tulevissa ohjeissa mahdollista huomioida paikalliset olosuhteet niin, että yhteen urheilutapahtumaan voidaan ottaa yli 500 henkilöä, mikäli se voidaan tehdä terveysnäkökulma huomioon ottaen?

Ja näin Hanna Kosonen vastasi:

– Ministeriön ohjauskirjeessä on korostettu, että yleisen kokouksen ja yleisötilaisuuden määritelmät perustuvat tartuntatautilain 58 §:ään ja lain tarkoitukseen, joka on ehkäistä tartuntatauteja ja niiden leviämistä sekä niistä ihmisille ja yhteiskunnalle aiheutuvia haittoja. Toimeenpanon tueksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat laatineet yleiset ohjeet tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Virastoja on kehotettu harkitsemaan näiden ohjeiden asettamista yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksien järjestämisen välttämättömäksi edellytykseksi.

– Ohjeiden yksityiskohtainen soveltaminen on aina järjestäjän vastuulla. Tilaisuuksien ja toiminnan järjestäjät voivat laatia omia tilanne-, toiminta- tai tapahtumakohtaisia tarkempia suosituksiaan, joissa on otettava huomioon aluehallintoviraston päätökset.

– Valtioneuvosto tarkastelee periaatepäätöksen yleisötilaisuuksia koskevia ohjeita, sekä arvioi niiden tarkoituksenmukaisuutta lähiaikoina.

Kiuru kommentoi saamaansa vastausta verkkosivuillaan.

– Hyvä uutinen on, että toivoa tapauskohtaisen harkinnan lisäämisestä on vielä tälle kaudelle. Nähdäkseni tämä lyhyt vastaus olisi voitu antaa jo yli kaksi viikkoa sitten, Kiuru muun muassa kommentoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut