Vehoniemen automuseo valittiin Vuoden ajoneuvomuseoksi

Vehoniemen automuseo palkittiin vuoden ajoneuvomuseona. Kuvassa Leila Suutarinen. Joonas Alanne

Riina Haapala

Vehoniemen automuseo on valittu vuoden 2020 ajoneuvomuseoksi. Valinnan teki Automuseoiden neuvottelukunta ry.

Palkinnon myöntämisperusteissa mainitaan Olavi ja Lilja Sallisen perheen pitkäiaikainen, nykyään kolmannessa sukupolvessa jatkuva työ ajoneuvokulttuurin parissa, luova hulluus ja liiketaloudellinen osaaminen.

– Tästä käy hyvänä esimerkkinä hyvin suunniteltu ja toteutettu joukkorahoituskampanja, joka mahdollisti museon viime kesänä avatun laajennuksen, perusteluissa todetaan.

Vehoniemen Automuseo on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista automuseoista ja se sijaitsee Vehoniemenharjulla Kangasalla. Olavi ja Lilja Sallinen perustivat museon 1983. Matkan varrella perheen tytär Leila Suutarinen otti enemmän vastuuta museon toiminnasta, ja nykyisin Leilan tytär Pauliina on samassa roolissa.

– Nuorena tämä kyllä sitoi, mutta jälkeenpäin on tuntunut hyvältä, että tähän hommaan on kasvanut, Pauliina toteaa.

Automuseoiden neuvottelukunta ry. on Suomessa toimivien moottoriajoneuvomuseoiden yhteistyöelin. Se aloitti toimintansa vuonna 2007. Neuvottelukunnan tavoite on keskinäisen yhteistyön kehittäminen, yhteinen viestintä ja toisilta oppiminen.

Neuvottelukuntaan kuuluu nykyään 20 ajoneuvomuseota. Koordinaattorina toimii tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Museovirasto on osallistunut asiantuntijana neuvottelukunnan työhön.

Automuseoiden neuvottelukunta ry. on valinnut vuodesta 2017 lähtien keskuudestaan Vuoden ajoneuvomuseon. Koska absoluuttisesti parasta ei pystytä määrittelemään, palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt merkittävällä tavalla ajoneuvomuseoiden yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Vuoden ajoneuvomuseot

2020: Vehoniemen Automuseo, Kangasala

2019: Espoon Automuseo, Espoo

2018: Vaasan Auto- ja Moottorimuseo, Vaasa

2017: Myllyn vanhat autot, Ylämylly/Liperi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut