Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"

Pirkkalan kunta on päättänyt peruuttaa suurimmat kesätapahtumansa koronatilanteen vuoksi. Ensi vuoteen siirtyvät suositut Pirkkalan Muinaismarkkinat, Summer Boom -musiikkitapahtuma ja Meidän Pirkkala -tapahtuma.

Muinaismarkkinoiden tunnelmaan pääsee kuitenkin vielä tämän vuoden elokuussa monipuolisen oheisohjelman myötä.

– Kuntien on noudatettava Aluehallintoviraston ohjeita tapahtumien järjestämisessä. Osallistujamäärärajoitteet ja monet muut tekijät, sekä epävarmuus loppukesän tilanteesta, hankaloittavat etenkin isojen tapahtumien suunnittelua. Päätimme siirtää yleisömäärältään suurimmat tapahtumat ensi vuoteen ja mietimme miten pienempiä korvaavia tapahtumia voisi järjestää, kertoo kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

– Siirsimme nyt kokonaan peruutetut tapahtumat jo keväällä elo-syyskuulle aiemmin ilmoitetuista ajankohdista. Poikkeustilanne kuitenkin jatkuu edelleen, ja päätökset on tehtävä ajoissa. Luonteeltaan erilainen Vanhat talot ja pihat -tapahtuma pystytään tämän hetken tiedon mukaan kuitenkin järjestämään 9. elokuuta, kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen valottaa tilannetta.

Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään seuraavan kerran ensi kesänä. Tapahtuma pitää välivuoden poikkeustilanteen vuoksi ja palaa jälleen 10.–11.7.2021.

Elokuussa on tiedossa monenmoista muinaisohjelmaa Muinaismarkkinoiden henkeen. Oheisohjelmassa on esimerkiksi asiantuntijaluentoja, kädentaitojen kursseja, Uulun Sotkan munasta maailma -esitys kotona nautittavaksi, valokuvanäyttely Reipin museolla, opastettuja kierroksia ja lasten viikinkiseikkailu. Ohjelmaa järjestetään niin etänä kuin paikan päällä Reipissä ja muualla Pirkkalassa.

Meidän Pirkkala -tapahtuma pyritään järjestämään pienimuotoisesti Pirkkalan Joulunavauksen yhteydessä 28–29. marraskuuta. Myös Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäivän juhla 6. joulukuuta on kalenterissa edelleen.

Koko perheen Summer Boom -musiikkitapahtuma järjestetään ensi vuonna 12. kesäkuuta.