IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen

Laittomaan konepistooliin hairahtaminen kävi kuusikymppiselle tamperelaismiehelle lopulta erittäin kalliiksi. Hannu Ojala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Iltalehti kertoo tamperelaismiehestä, jonka omien sanojensa mukaan "hetken mielijohteesta" harjoittama kikkailu Suomi-konepistoolin kanssa kävi tälle lopulta hyvin kalliiksi. Hovioikeus tuomitsi lopulta miehelle ehdollista vankeusrangaistusta, aselupien menetyksen sekä 1 800 euroa sakkoa.

Mies oli muutama vuosi sitten tavannut tamperelaisessa ravintolassa tuntemattoman miehen, jonka kanssa keskustelu oli ajautunut aseisiin. Vieras mies oli kysynyt, haluaisiko mies ostaa häneltä 500 euroa maksavan Suomi-konepistoolin.

Seuraavana päivänä mies kävi tutustumassa aseeseen, totesi sen oikeaksi ja lähti sitten matkoihinsa laiton ase mukanaan. Ase oli miehellä lopulta yli kaksi vuotta, kunnes poliisi sai vihiä asiasta.

Iltalehden mukaan hovioikeus totesi päätösperusteluissaan, että aseharrastajana ja metsästäjänä miehen täytyi olla tietoinen siitä, että kyseessä oli erityisen vaarallinen ja luvanvarainen ampuma-ase, johon hänellä ei ollut lupaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut