Tays Kehitysyhtiö aloitti toimintansa

Tays Kehitysyhtiö on aloittanut toimintansa. Osakeyhtiö perustettiin Tähtisairaala -hankkeen yhtenä tuloksena.

Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteisen Kehitysyhtiön toiminta on nyt alkanut Matti Eskolan tultua valittua yhtiön toimitusjohtajaksi. Kesäkuun aikana sairaanhoitopiirien hallitusten käsittelyyn tulee sairaanhoitopiirien ja Kehitysyhtiön pitkäkestoinen, vuoden 2023 loppuun saakka jatkuva yhteistyösopimus.

Kehitysyhtiön tavoitteena on tiivistää sairaanhoitopiirien yhteistyötä ja toiminnan kehittämistä valituissa teemoissa. Keskeinen periaate on vapaaehtoisuuteen, luottamukseen ja yhteisiin tavoitteisiin perustuva sairaanhoitopiirien ja Kehitysyhtiön kumppanuus.

Kumppanuuden kehittyessä kaikki organisaatiot ja jokainen asianosainen on sitoutunut pitkäjänteiseen yhteistyöhön yhteisten tavoitteiden ja siitä syntyvän arvon saavuttamiseksi. Yhteinen kehittämistyö alkaa asiakaslähtöisten palveluiden, hankintojen ja koulutuksen osa-alueilla.

– Nämä teema-alueet valikoituivat Tähtisairaala -valmistelun aikana. Keskitymme nyt yhdessä erikoissairaanhoidon toimivuuden kehittämiseen konkreettisilla toimenpiteillä yhden erikoisairaanhoidon organisaation rakentamisen asemasta, kertoo kehitysyhtiön uusi toimitusjohtaja Matti Eskola.

Yhtiössä jatkuu erityisvastuualueen yhteistyönä alkanut erikoislääkärikoulutuksen kehittäminen. Tavoitteena on olla Suomen paras koulutussairaalakokonaisuus.

– Lääkärikoulutuksen tarveselvitys valmistuu jo kesäkuussa. Sen pohjalta jatketaan koulutuksen laadun kehittämistä ja suunnitellaan työvoiman määrällistä ohjausta. Tavoitteena on olla vetovoimainen työpaikka ja varmistaa, että kaikissa Tähtisairaalan tehtävissä olisi tulevaisuudessa tarvittavat resurssit, kertoo koulutuspäällikkö Johanna Rellman.

Hoitotyön ja muiden ammattiryhmien koulutuksen kehittäminen alkavat myös loppukesästä 2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut