Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä

Muumimuseon johtaja Taina Myllyharju, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ovat innoissaan Tampereen tapahtumakesän alusta. Pekka Ruissalo

Riina Haapala

Tampere-talo on avannut ovensa koronarajoitusten jälkeen.

– Sinänsä melko uskomatonta, että meillä on 30-vuotisjuhlavuonna avajaiset, naurahtaa toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Me koemme tärkeänä, että ihmisille luodaan turvallinen ja vastuullinen tapa lähteä ulos kodeistaan.

Ahokas muistuttaa, että koronaepidemia voi jatkua vielä pitkäänkin tai se voi tukahtua. Kummin tahansa, Tampere-talossa on varauduttu.

– Me näemme tärkeänä, että harjoitellaan toimimista harkitusti turvallisessa ympäristössä. Sekin sairastuttaa ihmiset, jos elämässä ei ole toisten kohtaamisia, sisältöjä ja elämyksiä.

Koronan vuoksi Tampere-talostakin on tältä kesältä peruttu yli sata tapahtumaa ja sisältökokonaisuutta. Osa tapahtumista on siirretty eteenpäin ja joitakin ensi vuoteen.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan ole peruttu. Muumimuseo avautui eilen tiistaina, ravintola Tuhto aukeaa 9. kesäkuuta ja kesäkuun 30. päivä avataan maailman parhaaksikin tituleeratun keikkakuvaaja Ralph Larmannin Stars on Stage -valokuvanäyttely. Näyttelyssä on valokuvia yli 60 tapahtumasta.

Erityisen ajankohtainen näyttely on nyt, kun festarit on peruttu.

– Larmann on itse sanonut, että näyttely on kuin valon majakka tänä kesänä. Ihan fantastista, että on saatu tähän tilanteeseen hänen näyttelynsä, Ahokas hehkuttaa.

Ahokas kertoo, että Tampere-talossa on nähty paljon vaivaa turvallisten käyntien eteen.

– Ravintola Tuhtossa jokainen saa valita vaihtoehdon, jonka kokee kivoimmaksi. Saa tulla sisälle, saa nauttia suuresta terassistamme ja kaikki ruoat ovat sellaisia, jotka voi ottaa halutessaan piknikille puistoon, joka on Suomen ihanimpia, Ahokas kertoo.

Peruuntuneiden tapahtumien tilalle on myös kehitetty jotain uutta. Tänä kesänä muumihahmot tulevat ainakin 30. kesäkuuta alkavaksi viikoksi Sorsapuistoon toivottamaan ihmiset tervetulleiksi Muumimuseoon.

Jotta käynti olisi turvallinen, Muumimuseon ja Stars on Stage -näyttelyn asiakasmääriä on rajattu. Kävijät ohjataan kulkemaan siten, että turvavälit pystyvät.

Muumimuseon vaihtuvana näyttelynä on tammikuun 2021 loppuun Muumit ja meri. Se ehti olla auki vain kuukauden ennen kuin museot suljettiin.

– Muumimuseo on siitä ihana, että se sopii ihan yhtä hyvin sekä lapsille että aikuisille. Kotimaiset kävijät ovat yleensä lapsia ja perheitä, mutta kansainväliset kävijät ovat aikuisia.

Tampere-talossa tehdään yhdessä ja tänä kesänä yhteistyö on entistä tärkeämpää. Ahokas kertoo, että kun Tampere-talon toimijat normaalisti tapaavat kerran viikossa tai kahdessa, nyt yhteyttä on pidetty monta kertaa viikossa.

– Marriottin päämajassa Tampere-talon kokonaisuudesta puhutaan neljänä m:nä: Moomin, Meetings, Music and Marriot. On kansainvälisesti poikkeuksellista, että nämä kaikki sisällöt ja palvelut ovat saman katon alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 2. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 3. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 4. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 14. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 15. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 3. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 6. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 7. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 8. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 9. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 10. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 11. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 14. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 15. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.