Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä

Muumimuseon johtaja Taina Myllyharju, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ovat innoissaan Tampereen tapahtumakesän alusta. Pekka Ruissalo

Riina Haapala

Tampere-talo on avannut ovensa koronarajoitusten jälkeen.

– Sinänsä melko uskomatonta, että meillä on 30-vuotisjuhlavuonna avajaiset, naurahtaa toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Me koemme tärkeänä, että ihmisille luodaan turvallinen ja vastuullinen tapa lähteä ulos kodeistaan.

Ahokas muistuttaa, että koronaepidemia voi jatkua vielä pitkäänkin tai se voi tukahtua. Kummin tahansa, Tampere-talossa on varauduttu.

– Me näemme tärkeänä, että harjoitellaan toimimista harkitusti turvallisessa ympäristössä. Sekin sairastuttaa ihmiset, jos elämässä ei ole toisten kohtaamisia, sisältöjä ja elämyksiä.

Koronan vuoksi Tampere-talostakin on tältä kesältä peruttu yli sata tapahtumaa ja sisältökokonaisuutta. Osa tapahtumista on siirretty eteenpäin ja joitakin ensi vuoteen.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan ole peruttu. Muumimuseo avautui eilen tiistaina, ravintola Tuhto aukeaa 9. kesäkuuta ja kesäkuun 30. päivä avataan maailman parhaaksikin tituleeratun keikkakuvaaja Ralph Larmannin Stars on Stage -valokuvanäyttely. Näyttelyssä on valokuvia yli 60 tapahtumasta.

Erityisen ajankohtainen näyttely on nyt, kun festarit on peruttu.

– Larmann on itse sanonut, että näyttely on kuin valon majakka tänä kesänä. Ihan fantastista, että on saatu tähän tilanteeseen hänen näyttelynsä, Ahokas hehkuttaa.

Ahokas kertoo, että Tampere-talossa on nähty paljon vaivaa turvallisten käyntien eteen.

– Ravintola Tuhtossa jokainen saa valita vaihtoehdon, jonka kokee kivoimmaksi. Saa tulla sisälle, saa nauttia suuresta terassistamme ja kaikki ruoat ovat sellaisia, jotka voi ottaa halutessaan piknikille puistoon, joka on Suomen ihanimpia, Ahokas kertoo.

Peruuntuneiden tapahtumien tilalle on myös kehitetty jotain uutta. Tänä kesänä muumihahmot tulevat ainakin 30. kesäkuuta alkavaksi viikoksi Sorsapuistoon toivottamaan ihmiset tervetulleiksi Muumimuseoon.

Jotta käynti olisi turvallinen, Muumimuseon ja Stars on Stage -näyttelyn asiakasmääriä on rajattu. Kävijät ohjataan kulkemaan siten, että turvavälit pystyvät.

Muumimuseon vaihtuvana näyttelynä on tammikuun 2021 loppuun Muumit ja meri. Se ehti olla auki vain kuukauden ennen kuin museot suljettiin.

– Muumimuseo on siitä ihana, että se sopii ihan yhtä hyvin sekä lapsille että aikuisille. Kotimaiset kävijät ovat yleensä lapsia ja perheitä, mutta kansainväliset kävijät ovat aikuisia.

Tampere-talossa tehdään yhdessä ja tänä kesänä yhteistyö on entistä tärkeämpää. Ahokas kertoo, että kun Tampere-talon toimijat normaalisti tapaavat kerran viikossa tai kahdessa, nyt yhteyttä on pidetty monta kertaa viikossa.

– Marriottin päämajassa Tampere-talon kokonaisuudesta puhutaan neljänä m:nä: Moomin, Meetings, Music and Marriot. On kansainvälisesti poikkeuksellista, että nämä kaikki sisällöt ja palvelut ovat saman katon alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut