Jumalanpalveluksiin pääsee Tampereella tällä viikolla – jokaiseen kirkkoon erilliset turvaohjeet

Tampereen kirkoissa voi osallistua jumalanpalvelukseen 7. kesäkuuta alkaen.

Sunnuntaina 7. kesäkuuta kello 10 messu toimitetaan Tampereen tuomiokirkossa, Aitolahden kirkossa, Aleksanterin kirkossa, Hervannan kirkossa ja Tesoman kirkossa. Kello 11 messu toimitetaan Pispalan kirkossa, kello 12 Kalevan kirkossa.

Myöhemmin iltapäivällä järjestetään English Service Vanhassa kirkossa kello 16, messu Lielahden kirkossa kello 17 ja Telakkamessu Hervannan kirkossa kello 17 alkaen.

Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös verkossa. Radio Moreeni lähettää Tuomiokirkon jumalanpalvelukset 7. ja 14. kesäkuuta. 21. kesäkuuta alkaen Aleksanterin kirkon jumalanpalvelusta voi seurata kirkon YouTube-kanavalla. YouTubessa jumalanpalveluksia näyttävät myös Hervannan kirkko, Harjun seurakunta ja Messukylän seurakunta. Myös Pispalan radio lähettää edelleen sekä Pispalan että Lielahden messut.

Kirkkojen jumalanpalveluksiin laaditaan vielä tarkemmat turvallisuusohjeet. Ohjeet laaditaan jokaiseen kirkkoon erikseen, sillä kirkkotilat ovat erilaisia. Tampereen seurakunnat kehottavat koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvia seuraamaan jumalanpalveluksia radion tai verkon kautta. Kirkkoon ei myöskään pidä mennä sairaana.

Jumalanpalvelusten turvallisuusohjeiden pohjana on piispojen 19. toukokuuta antama ohjeistus. Jumalanpalvelukseen voi osallistua yli 50 henkeä, mutta tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita turvaetäisyyksistä. Pienessä kirkkotilassa henkilömäärää voidaan joutua rajaamaan, että turvavälit säilyvät. Osallistujien enimmäismäärä on 500 henkilöä. Piispojen ohjeen mukaan jumalanpalveluksissa voidaan kesäkuun alusta alkaen viettää myös ehtoollista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut