Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista hallituksen linjausten mukaisesti. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on hallituksen linjauksella kielletty 31. heinäkuuta saakka. Kangasalan kaupunki ohjeistaa oman organisaationsa tilaisuuksien järjestämisen 1.6. alkaen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen ja hygieniasuositusten mukaisesti. Yleisötilaisuuksissa tullaan keräämään osanottajalistoja viranomaissuositusten mukaisessa laajuudessa.

Kangasalan kaupunki on aloittanut valmistelut linjattujen toimenpiteiden toteuttamiseksi paikallisesti.

Yleistä koronaneuvontaa saa valtakunnallisesta korona-puhelimesta arkisin kello 8-21 ja lauantaisin kello 9-15, puh. 02 955 355 35.

Kangasalan kaupungin korona-neuvontapuhelin toimii perjantaihin 5.6.2020 kello 21:00 saakka, sen jälkeen neuvontaa saa OmaAsemilta.

Fimlab-laboratorio palvelee ajanvarauksella Kangasalan keskusterveysasemalla ja 1.6.2020 alkaen myös Pälkäneen OmaAsemalla.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ryhmätoimintoja käynnistetään lähiryhminä 1.6.2020 alkaen huolehtien seuraavista edellytyksistä: turvaetäisyys säilyy koko ryhmän ajan, ryhmäläisten määrä ja tilan koko arvioitu, käsihygieniasta huolehditaan ja ryhmiin voi osallistua vain, jos hengitystietulehdukseen oireita ei ole. Vaikean koronavirustulehduksen riskiryhmiin kuuluvien osallistumisen arvioi hoitava lääkäri. Ryhmiin ohjattuihin potilaisiin otetaan erikseen yhteyttä.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden oma koronaan liittyvä matalankynnyksen puhelinpalvelu on päättynyt. Maksutonta valtakunnallista puhelinapua saa esimerkiksi: Huolettaako korona SPR puh. 0800 100 200 tai Mieli ry puh. 09 2525 0111.

Terveysneuvonnan ja kuntoutuksen ryhmätoiminnat käynnistyvät 3.8.2020 alkaen. Edellytykset ovat samat, kuin mielenterveys- ja päihdepalveluiden ryhmätoiminnoissa. Tilanteen vaatiessa järjestetään yksilöllistä neuvontaa tai ohjausta ryhmätoiminnan sijasta. Ryhmiin liittymisestä saa tietoa yksiköistä, verkkosivuilta, ja kuntoutuksen ryhmistä lähetetään tiedote kotiin ryhmiin valituille.

Kangasalan vanhuspalveluyksiköissä vierailukiellot asukashuoneissa ja yleisissä tiloissa pysyvät yhä voimassa. Asumispalveluyksiköissä vierailuja järjestetään porrastetusti pääsääntöisesti ulkona tai suojattuna erillisessä tapaamispaikassa. Lisätietoja vierailumahdollisuuksista antavat asumispalveluyksiköt.

Ikäihmisten neuvontapuhelin 040 733 3949 ja Kauppakassi-neuvontapuhelin 044 481 3075 palvelevat edelleen arkisin klo 8-16.

Perhetyön neuvontapuhelin lapsille, nuorilla ja perheille jatkaa toimintaansa. Numeroihin 050 3457 237 ja 050 4128 207 voi soittaa tai lähettää viestin arkisin klo 9-15.

Päihdetyön tukipuhelin palvelee numerossa 040 133 6815 arkisin klo 9-14.

Varhaiskasvatuksen yksiköt ovat lähes kaikki auki kesäkuussa. Heinäkuussa ovat auki Vatialan, Harjunsalon, Omenatarhan, Sahalahden ja Koivurinteen päiväkodit. Tarkempia tietoja päiväkotien aukioloista saa yksiköiden esimiehiltä.

Opetus jatkuu kesäloman jälkeen 11.8. Mikäli tiedossa on poikkeuksia opetusjärjestelyihin, niistä tiedotetaan edellisen viikon lopulla.

Sisäliikuntapaikat ovat auki 1.6. alkaen (Pitkäjärven, Vatialan, Suoraman, Lukion ja Huutijärven liikunsatasalit ja Pentosali). Myös kuntosalit ovat avoinna Kuhmalahdella ja Sahalahdella ja Pitkäjärven koululla. Ulkoliikuntapaikat, kuten kentät, yleisurheilupaikat, rannat ja puistoalueet ovat jo auki. Uimahalli Kuohu avautuu 1.6. ja palvelee asiakkaita koko kesän, myös heinäkuussa.

Liikuntapalvelut järjestää lihaskuntoharjoittelua Vesaniemen ja Liutun uimarannoilla sekä Suoraman tekonurmella. Tarjolla on myös porrastreenejä, frisbeegolfia ja sauvakävelyä. Rantauimakoulut järjestetään heinäkuussa. Uutuutena on kehon koostumusmittaukset pääkirjastolla ja Prisman kaupunki-infossa. Liikuntapalvelut järjestää ensi kertaa myös Liikkuva liikuntaneuvonta -kesäkiertueen.

Ohjaajat kiertävät Kyläkollilla kolmena maanantaina ympäri Kangasalaa (Kuhmalahti 1.6., Saarikylä 8.6., Ruutana 15.6.) antaen vinkkejä liikuntaan ja terveyden ylläpitämiseen. Kuperkeikkajengi-tapahtuma on Sariolan koululla 9.-16.6.

Nuorisotilat Sentteri, Veturi ja Sahku ovat tänä kesänä auki juhannukseen saakka yhtenä iltana viikossa klo 17-21. Kyläkolli liikkuu maanantaista torstaihin klo 18-21 ja perjantaina ja lauantaina klo 18-23. Nuosio-ohjaajat tavoittaa myös Discordista perjantaisin klo 18-21.

Heinäkuussa perinteisesti järjestetty Gallerioiden päivä siirtyy Pälkäneen ja Kangasalan kulttuuripalveluiden yhteistyössä ylläpitämäksi Virtuaali-galleriaksi. Virtuaali-galleria avataan Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.

Lasten löytöretkiviikon avaa Kangasala-talolta streamattu Maltin ja valtin konsertti 27.6. Viikon muu ohjelma tulee tänä vuonna olemaan suurelta osin verkossa lastenloytoretki.fi.

Kesäteatterilla ei ole esityksiä tänä kesänä korona-epidemian vuoksi.

Kirjastot ovat auki kesällä maanantaista perjantaihin, mutta omatoimikäyttöä ei ole. Kirjastoauto kulkee myös kesän aikana lukuun ottamatta kahden viikon kesätaukoa 20.7.-2.8.

Taidetila Terran näyttelyt ovat avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo ovat avoinna 2.6. alkaen. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa jatkuu Jussi TwoSevenin All is One -näyttely ja Kangasala-talon aulatiloissa on nähtävillä kaikille avoin muinaista Sarsaa esittelevä näyttely. Myös Kangasalla Kangasalan museo, Vehoniemen ja Mobilian automuseot sekä Mobiliassa sijaitseva Rahtarit-liikennepuisto avataan 1.6.

Vaikka suurempia musiikkifestivaaleja ei tänä kesänä suomessa juhlita, järjestetään silti joitakin pienempiä alueellisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Kangasala Folk 29.8. Sekä RaceCoast Rockin’ Fest 22.8.

Tarkemmat tiedot löytyvät kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 2. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 3. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 4. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 14. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 15. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 3. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 7. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 8. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 9. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 10. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 11. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.