Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"

Koulut päättyvät tänä vuonna poikkeusoloissa ja se vaikuttaa myös juhlintaan. Isoja kokoontumisia olisi edelleen syytä välttää, mutta nuorisopalvelut valmistautuu siihen, että päättäjäisilta houkuttaa nuoria juhlimaan. Tampereen kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet Tampereella Rosendahlin rantaan juhlimaan alkavaa kesälomaa. Tänä vuonna kuitenkin tilanteeen toivotaan olevan toinen, koska kaikki yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta nuorisopalvelut on varautunut kohtaamaan juhlijoita.

Tänäkin vuonna päättäjäisiltana 50 nuoriso-ohjaajaa jalkautuu ympäri kaupunkia. Poikkeuksellisesti mukana ei kuitenkaan tänä vuonna ole vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita tartuntariskin vuoksi.

– Tavoitteemme on sama kuin muina vuosina. Olemme paikan päällä, kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa, nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti kertoo.

Tänä keväänä nuorisotilojen ovet ovat pysyneet kiinni, ja nuorisotyötä on tehty yhä enemmän verkossa ja somessa. Myös päättäjäispäivänä nuorille on järjestetty ohjelmaa verkon puolella. Nuorisopalveluiden Discord on avoinna klo 16–00. Discordissa nuoret voivat pelata ja jutella muiden nuorten ja nuoriso-ohjaajien kansssa.

Kesäloman alkua voi juhlistaa myös YleX:n YlexPopin parissa livekeikoista nauttien.

– Meillä oli muiden kaupunkien nuorisopalveluiden kanssa suunnitelmissa järestää nuorille päättäjäispäivänä valtakunnallinen tapahtuma verkossa. Kun kuulimme, että YleX järjestetään YleXPopin Yle Areenassa ja TV2:ssa, päätimme oman tapahtuman sijaan kannustaa nuoria nauttimaan loistavista keikoista ja hyvästä menosta YleX Popin parissa, kertoo nuorisopalvelujohtaja Jukka Etu-Seppälä.