Tays lieventää rajoituksia – puoliso pääsee synnyttäjän mukaan osastolle tietyin ehdoin

Kuvituskuva Timo Mustalampi

Riina Haapala

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1. kesäkuuta Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Rajoitusten lievennykset tarkoittavat, että puolison tai tukihenkilön läsnäolo on sallittua synnyttäneiden osastoilla ja potilashotellin Perheonnessa. Lisäksi puoliso pääsee maanantaista lähtien mukaan myös sektiosaliin.

Tukihenkilöltä edellytetään, että hän on oireeton eikä ole kahden viikon aikana palannut matkalta. Lisäksi synnytysyksikössä ja synnyttäneiden osastoilla noudatetaan edelleen tavallista tiukempia turvallisuusohjeita. Tukihenkilöitä pyydetään säilyttämään turvaväli hoitohenkilökuntaan. Lisäksi tukihenkilön tulee pysyä synnytys- ja äiti-lapsiyksikössä hoitohuoneessa, eikä sen ulkopuolella tai osastojen yleisissä tiloissa oleskelu ole sallittua.

Koronarajoitusten purku tapahtuu samanaikaisesti useiden muiden sairaanhoitopiirien, kuten TYKSin ja OYSin kanssa.

Rajoituksia puretaan synnyttäneiden yksiköissä sekä synnytyksen aikana, koska perheiden kannalta tämä on erityisen herkkää ja merkityksellistä aikaa. Koronavirusepidemian vuoksi asetetut rajaukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan raskausajan hoitoa antavissa yksiköissä eli äitiyspoliklinikalla, raskauspäivystyksessä, raskaana olevien osastolla, naistentautien poliklinikalla, hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla sekä Tays Hatanpään äitiysultrassa. Näiden yksiköiden osalta seurataan linjauksia, joita hallitus antaa näillä näkymin kesäkuussa, eikä tukihenkilön osallistuminen ole toistaiseksi mahdollista.

Myös muut vierailurajoitukset Taysin poliklinikoilla ja osastoilla ovat edelleen voimassa. Poikkeuksena ovat lapsipotilaat, joilla saa olla mukana yksi aikuinen, sekä kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat, joiden läheisten vierailuja arvioidaan tapauskohtaisesti. Kesän aikana potilaat voivat kuitenkin tavata läheisiään sairaaloiden auloissa, ulkona sekä 1.6. alkaen avautuvissa kahviloissa sairaalan alueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut