Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista

Hervannan pohjoislaidan liike- ja toimistokortteli osoitteessa Kanjoninkatu 4 on muuttumassa asuinkäyttöön. Neljä kerrostaloa Louhoskujan varrelle Kanjonin laidalle tuova asemakaavamuutoksen luonnos ja muu valmisteluaineisto on nähtävillä 18. kesäkuuta saakka.

Raitiotien pysäkki tulee korttelin itäpuolelle Insinöörinkadulle 100 metrin päähän korttelista.

Luonnoksen mukaan rakennusten kerrosluvut madaltuvat itäosan 12 kerroksesta länsilaidan kuuteen kerrokseen. Asukkaiden pihat sijoittuvat korttelin pohjoisosaan ja pysäköinti korttelin itälaidan pysäköintilaitokseen.

Uutta rakennusoikeutta syntyy 6050 kerrosneliömetriä. Suunnittelualueen kokonaiskerrosalaksi tulee 14 650 kerrosneliömetriä, mikä mahdollistaa kortteliin asuntoja noin 300 uudelle asukkaalle.

Suunnittelualue sijoittuu Hervannan sisääntuloväylän viereen kaupunkikuvallisesti merkittävälle paikalle. Noin 7 kilometriä kaupungin keskustasta kaakkoon sijaitseva alue rajautuu Kanjoninkatuun, Louhoskujaan ja Hervannan Kanjoniin. Korttelissa on 1980‒2000-luvuilla rakennettuja huolto- ja varastorakennuksia, toimistorakennus sekä grillikioski.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa hyvällä paikalla sijaitsevan korttelin käyttötarkoitus nykyisestä liike- ja toimistorakennusten korttelialueesta asuinrakentamiseen, mikä tukee kaupungin kasvua ja täydennysrakentamista raitiotien pysäkkien läheisyydessä. Nykyinen hajanainen kortteli muuttuu kaupunkimaisemmaksi asuinympäristöksi.

Alueen vieressä kulkee myös pyöräilyn ja jalankulun laatukäytävä Hervannan Baana. Kanjoninkatu on yksi Hervannan merkittävistä itä-länsisuuntaisista kokoojakaduista.

Rakentaminen sovitetaan Hervannan pohjoisosan kaupunkikuvaan ja Kanjonin maisemaan. Tavoitteena on toteuttaa alueelle monimuotoista asumista. Hakijan suunnitelma perustuu siihen, että nykyiset rakennukset puretaan.

Asemakaavaa varten laadittiin erilaisia ympäristöselvityksiä eli melu-, liito-orava- ja hulevesiselvitykset sekä piha- ja maisemasuunnitelma. Valmisteluvaiheen jälkeen laaditaan asemakaavaehdotus, joka asetetaan myös nähtäville.