Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Maanantaina tämä lysti jälleen alkaa. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Jo aiemmin rajatusti avautuneiden ulkoliikuntapaikkojen lisäksi myös sisäliikuntatilat avautuvat 1.6. alkaen. Lisäksi ulkoliikuntapaikoissa höllennetään aiemmin annettuja rajoituksia kesäkuun alusta alkaen.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset 50 henkilöön (voimassa 1.6. alkaen) eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia.

Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät ohjatut vesijumppa- ja muut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista.

Sisäliikuntatiloissa vuorot alkavat käyttövuorojen mukaisesti 1.6. lähtien. Tiloja voidaan käyttää tavanomaiseen harjoitteluun muistaen kuitenkin korostetusti hygieniatoimenpiteet. Käsien pesua suositellaan ennen harjoitusvuoroa sekä harjoitusvuoron jälkeen. Kuntosalin käyttäjiä muistutetaan laitteiden pintojen pyyhkimisestä harjoituksen jälkeen.

Ulkoliikunnassa noudatetaan 1.6. alkaen aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaisesti alle 50 hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä, edellyttäen että yleisötilaisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta.

Harjoituksen tai tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, että tapahtumassa noudatetaan näitä annettuja ohjeita ja hankkii tarvittaessa ennakkolausunnon tapahtumalle sekä vastaa tapahtumassa tarvittavista erikoisjärjestelyistä.

Tampereen uintikeskus ja maauimala sekä Pyynikin uimahalli avautuvat 1.6. Tesoman uimahallissa tehdään parhaillaan vedenkäsittelyn uudistustöitä sekä uusitaan tasausaltaat. Tesoman uimahalli avautuu uudistustöiden jälkeen 27.7.

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan toistaiseksi rajattua asiakasmäärää ja kahden tunnin uintiaikasuositus antaa mahdollisuuden useammille uimareille päivää kohden. Uimaradoilla rajoitetaan uimarimääriä noin 10 henkilöön ratakohtaisesti. Lasten- ja hyppyaltaiden yhtäaikaista asiakasmäärää on myös rajoitettu. Lastenaltaissa käytettävät lelut on myös poistettu käytöstä hygieniasyistä.

Korostuneista hygieniasyistä suosittu uintikeskuksen ja maauimalan yhteiskäyttö on toistaiseksi poissa käytöstä. Seuraamme aktiiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja arvioimme tilannetta uudelleen ja mikäli vain mahdollista, uintipaikkojen yhteiskäyttö palautuu mahdollisesti heinäkuun alussa käyttöön.

Yhteiskäyttömahdollisuuden puuttuessa tarjoamme pidennetyn arkipäivien alennusajan uintikeskuksessa klo 14 saakka.

Uimarannoilla sijaitsevat pukuhuoneet ja wc-tilat avautuvat myös 1.6. alkaen. Uimarannoilla kesästä nauttivia muistutetaan myös turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Barbi-tv-gladiaattori Nokialta iloitsee, kun nuoret naiset pitävät kroppansa kunnossa – ”Kun poikkeaa massasta, herättää sekä ihastusta että hieman vihastusta”
 2. OnniBus.com tuplaa liikenteensä, palauttaa myös yhden Tampereen-reitin – "Uskon positiivisen kehityksen jatkuvan"
 3. Laivalla toiseen suuntaan, pyörällä takaisin – Näsijärvelle on tulossa uudenlaisia lähimatkailupaketteja
 4. Tampereen yliopistoon päässeet varmistuneet – Korona lisäsi opiskelemaan pääseviä lähes 200:lla
 5. Koronakevät koetteli: tuntemattomat eivät saaneet halata Eila-mummia – Nyt teatterineuvos saunoo, ui ja nauttii saaressa
 6. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 7. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 8. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 9. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 10. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 11. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 12. Pakina: Mistä tuntee sivistysvaltion? – "Eikö muistomerkkien tuhoaminen ole historian väärentämistä"
 13. Nyt se on selvitetty: mitä Tampereen yrittäjät ovat ammatiltaan? – Katso yrittäjien ammattien top 10
 14. Lukijalta: Eurooppa kaipaa konfederaatiota – "EU kaipaa modernia reformaatiota yhteisvastuun muotoon kääritystä anekaupasta"
 15. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lehdet: Pate Mustajärvi meni naimisiin
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. Koronakevät koetteli: tuntemattomat eivät saaneet halata Eila-mummia – Nyt teatterineuvos saunoo, ui ja nauttii saaressa
 5. Nyt se on selvitetty: mitä Tampereen yrittäjät ovat ammatiltaan? – Katso yrittäjien ammattien top 10
 6. OnniBus.com tuplaa liikenteensä, palauttaa myös yhden Tampereen-reitin – "Uskon positiivisen kehityksen jatkuvan"
 7. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 8. Matkustusrajoitusten purkaminen näkyy jo – Poliisilta 6 euron arvoinen säästövinkki
 9. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 10. Laivalla toiseen suuntaan, pyörällä takaisin – Näsijärvelle on tulossa uudenlaisia lähimatkailupaketteja
 11. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 12. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 13. Tampereen yliopistoon päässeet varmistuneet – Korona lisäsi opiskelemaan pääseviä lähes 200:lla
 14. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 15. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.