Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Jo aiemmin rajatusti avautuneiden ulkoliikuntapaikkojen lisäksi myös sisäliikuntatilat avautuvat 1.6. alkaen. Lisäksi ulkoliikuntapaikoissa höllennetään aiemmin annettuja rajoituksia kesäkuun alusta alkaen.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset 50 henkilöön (voimassa 1.6. alkaen) eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia.

Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät ohjatut vesijumppa- ja muut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista.

Sisäliikuntatiloissa vuorot alkavat käyttövuorojen mukaisesti 1.6. lähtien. Tiloja voidaan käyttää tavanomaiseen harjoitteluun muistaen kuitenkin korostetusti hygieniatoimenpiteet. Käsien pesua suositellaan ennen harjoitusvuoroa sekä harjoitusvuoron jälkeen. Kuntosalin käyttäjiä muistutetaan laitteiden pintojen pyyhkimisestä harjoituksen jälkeen.

Ulkoliikunnassa noudatetaan 1.6. alkaen aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaisesti alle 50 hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä, edellyttäen että yleisötilaisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta.

Harjoituksen tai tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, että tapahtumassa noudatetaan näitä annettuja ohjeita ja hankkii tarvittaessa ennakkolausunnon tapahtumalle sekä vastaa tapahtumassa tarvittavista erikoisjärjestelyistä.

Tampereen uintikeskus ja maauimala sekä Pyynikin uimahalli avautuvat 1.6. Tesoman uimahallissa tehdään parhaillaan vedenkäsittelyn uudistustöitä sekä uusitaan tasausaltaat. Tesoman uimahalli avautuu uudistustöiden jälkeen 27.7.

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan toistaiseksi rajattua asiakasmäärää ja kahden tunnin uintiaikasuositus antaa mahdollisuuden useammille uimareille päivää kohden. Uimaradoilla rajoitetaan uimarimääriä noin 10 henkilöön ratakohtaisesti. Lasten- ja hyppyaltaiden yhtäaikaista asiakasmäärää on myös rajoitettu. Lastenaltaissa käytettävät lelut on myös poistettu käytöstä hygieniasyistä.

Korostuneista hygieniasyistä suosittu uintikeskuksen ja maauimalan yhteiskäyttö on toistaiseksi poissa käytöstä. Seuraamme aktiiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja arvioimme tilannetta uudelleen ja mikäli vain mahdollista, uintipaikkojen yhteiskäyttö palautuu mahdollisesti heinäkuun alussa käyttöön.

Yhteiskäyttömahdollisuuden puuttuessa tarjoamme pidennetyn arkipäivien alennusajan uintikeskuksessa klo 14 saakka.

Uimarannoilla sijaitsevat pukuhuoneet ja wc-tilat avautuvat myös 1.6. alkaen. Uimarannoilla kesästä nauttivia muistutetaan myös turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.