Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta muutti kokouksessaan 29. toukokuuta jo kertaalleen päätettyä suunnitelmaa ensi talvikauden liikenteestä.

Maalis-huhtikuussa joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot ovat pienentyneet noin 70 prosenttia, ja lipputulot jäävät useita miljoonia euroja vuoden 2020 talousarvioennustetta pienemmäksi.

Aiemmasta poiketen talviliikennekauden suunnitelma on nyt voimassa vain 31.12.2020 asti. Kevätkauden 2021 palvelusta päätetään myöhemmin, kun käytettävissä on tarkempi arvio matkustajamäärän ja lipputulojen kehittymisestä.

Lautakunta hyväksyi myös muita muutoksia, jotka eivät johdu koronasta. Linjan 28 reitti muuttuu Tampereen keskusta-alueella 10.8. alkaen. Yliopistonkadun sijaan linja 28 kulkee Rautatienkadun kautta. Keskustan länsipuolella reitti siirtyy liikennöimään Hämeenpuistosta Satakunnankadulle ja siitä edelleen Pirkankadulle ja Pispalan valtatielle. Lisäksi uusi linja 8Y korvaa linjan 28Y Koillis-Tampereen yö- ja varhaisaamun liikenteessä.