Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisi varoittaa: Pirkanmaalla on sattunut viime aikoina useampia hirvikolareita

Viime aikoina Pirkanmaalla on sattunut useampia hirvikolareita. Poliisin tietoon viimeksi tulleet hirvikolarit sattuivat Hämeenkyrössä Häijääntiellä 26.5. aamuviideltä ja Ylöjärvellä Virtaintiellä 26.5. iltayhdeksältä. Molemmissa kolareissa henkilöauto ja hirvi törmäsivät.

Emojen vieroittamat hirvieläimet etsivät parhaillaan omia elinalueitaan, kertoo poliisi. Tässä yhteydessä niitä voi tulla myös alueille, jossa ne eivät ole aiemmin liikkuneet.

Hirvivaara-liikennemerkki on syytä ottaa tosissaan, koska ne on laitettu alueille, joissa hirvet tyypillisesti menevät maanteiden yli. Myös muualla kannattaa olla tarkkana, erityisesti aamu-ja iltahämärän aikaan.

Jos hirvieläinonnettomuudessa on eläimenä peura tai kauris, poliisi ei lähtökohtaisesti mene paikalle, jos ei ole henkilövahinkoja, liikenteenohjaustarvetta, auton omistussuhteet ovat selvät eikä epäillä rattijuopumusta tai muuta rikosta, eikä kolmas osapuoli ole kärsinyt aineellista vahinkoa.

Eläin ei saa jäädä kärsimään, ja joskus se on syy poliisin paikalle tuloon. Näissä poliisi tekee yhteistyötä suurriistayhdyshenkilöiden kanssa. Hirvikolareissa poliisi pääsääntöisesti menee paikalle, koska muun muassa henkilövahingon vaara on suurempi.

Jos hirvieläinkolari sattuu eikä henkilövahinkoja tule, ilmoita kolarista silti tapahtumapaikalla hätäkeskukseen 112-sovelluksella tarkan tapahtumapaikan saamiseksi.Näin myös suurriistayhdyshenkilön on helppo löytää tarkka kolaripaikka eläimen jäljittämiseksi.

Autoilijan ei pidä arvioida, loukkaantuiko eläin - vakavastikin loukkaantunut eläin voi paeta metsään. Jätä paikalle esimerkiksi muovipussi merkiksi eläimen poistumissuunnan puolelle.