Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla

Kuvituskuva. Marjo Rämö
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan 1. kesäkuuta alkaen mSwim-palvelusta. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta.

Tampereella on yhteensä 14 uimarantaa ja 17 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön sekä Tampereen Infran työntekijät, jotka tekevät rannoilla säännöllisiä tarkastuksia.

Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät mSwim-palveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Vilkkaimmille rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja arkisin kello 13 mennessä mSwim-karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kaukajärvi-uimala, Peltolammin, Pyynikin, Rauhaniemen, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin kello 7 – 15 ja perjantaisin kello 7 – 13.45 välisenä aikana.

Pyynikin rannalla on hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin 8.6.-31.7. kello 11 – 18 ja Rauhaniemen rannalla 1.6. – 31.7., kello 10 - 17.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut