Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robotti soittaa yli 70-vuotiaille nokialaisille – henkilökohtaista keskustelua ei voi käydä

Nokian kaupunki kokeilee robottipuheluita yli 70-vuotiaiden nokialaisten tilanteen kartoittamiseen.

Tavoitteena on kokeilla uusia keinoja kysyä kuntalaisten kuulumisia ja kertoa heille, mistä ja miten saa tarvittaessa apua. Ikäihmisille on jo aiemmin lähetetty postitse koronavirusaiheinen tiedote ja toimintaohjeita.

Robottipuhelu ei mahdollista henkilökohtaista keskustelua. Puhelun aikana voi kuitenkin jättää yhteydenottopyynnön, jolloin on mahdollista myöhemmin keskustella Nokian kaupungin ikäihmisten palveluiden työntekijän kanssa. Robotille puhutaan normaalisti ja vastataan numeronäppäintä painamalla tai sanallisesti robotin puhelun aikana antamien ohjeiden mukaisesti.

Puhelukierros toteutetaan maanantaina 1. kesäkuuta aamupäivällä, jolloin Nokian vanhustyön johtaja Katja Uitus-Mäntylän äänellä puhuva robotti soittaa noin 3000 ikäihmiselle. Robotti soittaa uudelleen iltapäivällä niille, joita ei aamupäivän aikana tavoiteta. Puhelu soitetaan numerosta 03 4109 1130. Robotti ei soita asukkaille, jotka ovat jo ikäihmisten palvelujen piirissä tai puhelinnumeroihin, joissa on markkinointikielto.

– Kyse on uudenlaisesta tavasta olla yhteydessä suoraan kuntalaisiin. Haluamme kokeilla digitalisaation mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa ja kartoittaa, kuinka hyvin saamme tällä tavoin selvitettyä ikäihmisten tilannetta ja yhteydenoton tarvetta, kertoo vanhustyön johtaja Katja Uitus-Mäntylä Nokian kaupungin tiedotteessa.

Kaikkien kohderyhmään kuuluvien nokialaisten puhelinnumerot eivät välttämättä ole saatavilla. Näin on esimerkiksi salaisten numeroiden ja prepaid-liittymien kohdalla. Tämän vuoksi kaupunkilaiset voivat soittaa robotille myös itse puhelun vastaanottaakseen. Kyseessä on normaali matkapuhelinnumero.