Tampere etsii uusia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunki kutsuu kaikkia lasten ja nuorten harrastustoimijoita mukaan yhteiseen työhön nuorten harrastamisen ja aktiivisen vapaa-ajanvieton edistämiseksi. Seurat, yhdistykset ja yritykset voivat jättää omat ehdotuksensa nuorten harrastustoiminnaksi kaupungille 7. kesäkuuta mennessä.

Seuroilla, yhdistyksillä ja yrityksillä on ensi lukuvuoden aikana mahdollisuus tarjota tamperelaisille oppilaille harrastamiseen liittyvää toimintaa kaupungin tuella. Harrastustoiminnan tulee soveltua nuorille, jotka ovat seitsemännellä luokalla lukuvuonna 2020-2021.

Mukaan voi ehdottaa minkä tahansa harrastuksen piiriin liittyvää toimintaa.

Käytännössä tällaista toimintaa voivat olla esimerkiksi maksuton kokeilukerta harjoituksissa tai kerhon toiminnassa. Se voi olla myös lukukauden kurssi nuorelle puoleen hintaan tai maksutta. Seura, yhdistys tai yritys voi myös tarjota nuorelle esimerkiksi maksuttoman sisäänpääsyn tai alennetun sisäänpääsymaksun peliin tai tapahtumaan.

– Koska erilaisia vaihtoehtoja toiminnan järjestämiseksi on paljon, haastamme seurat, yhdistykset ja yritykset keksimään aktiivisesti erilaisia tapoja, joilla nuoret pääsisivät tutustumaan tarjolla oleviin harrastuksiin, kertoo hyvinvointikoordinaattori Johanna Riippi Tampereen kaupungin sivistyspalveluista.

Tampereen kaupunki sitoutuu korvaamaan ainakin osan kustannuksista toimijalle, joka valitaan mukaan nyt alkavaan pilottihankkeeseen.

Hanke liittyy Tampere Junior –kehitysohjelmaan, joka käynnistyi vuoden 2020 alussa. Ohjelman tavoitteena on kaventaa lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointieroja. Harrastuspilotti on työn yksi osa-alue.

Seurat, yhdistykset ja yritykset voivat jättää omat ehdotuksensa kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella 7. kesäkuuta mennessä. Tampereen kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin ehdotuksen jättäneisiin toimijoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut