Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020

Tampereen kaupunki tarjoaa tänä kesänä uusia mahdollisuuksia ja helpotuksia ravintolayrittäjille. Tavoitteena on elävöittää kaupungin keskustaa.

Erityisesti edistetään koronakriisistä kärsinyttä ravintolatoimintaa.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ravintolat voivat avata ovensa 1. kesäkuuta. Tampereen kaupunki alkaa samasta päivästä lähtien periä yrittäjiltä normaalia terassivuokraa. Yritykset voivat kuitenkin hakea terassialueen laajennusta ravintolan vieressä olevalle yleiselle alueelle kuten kadulle, parkkipaikalle, puistoon tai rannalle. Kaupunki käsittelee hakemukset tapauskohtaisesti. Kevyen liikenteen sujuvuus tulee kuitenkin huomioida. Laajennetusta alueesta ei peritä vuokraa.

Terassilupia voidaan jatkaa loka-marraskuulle asti.

Tampereella ei kuitenkaan ole määritetty aluetta esimerkiksi isolle terassikeskittymälle.

– Me emme ole synnyttämässä terassikeskusta johonkin, koska se ei ehkä ole koronatilanteen vuoksi viisasta, pormestari Lauri Lyly (sd.) sanoo.

– Viihtyisyys, turvallisuus ja siisteys edellä, Lyly tiivistää.

Tampereen kaupungilla on tällä hetkellä varastossa tapahtumamökkejä, joita otetaan käyttöön. Elintarvikemökkejä on kymmenen ja muita 29. Kaikista niistä saa myydä pakattuja elintarvikkeita. Yritykset voivat vuokrata mökkejä tänä kesänä elintarvikkeiden pop up -myyntiin.

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäen mukaan mökkejä vuokrataan ensisijaisesti jo toiminnassa oleville yrityksille.

Lisäksi kaupunki tuo varastoistaan pöytiä ja penkkejä katukuvaan. Niitä tarjotaan avoimen haun kautta myös yritysten käyttöön.

– Pöytiä ja penkkejä sijoitetaan niin, että ne on kunnossapidon kannalta helppo saavuttaa. Kaupunki valitsee muutaman pilottikohteen esimerkiksi Hämeenpuiston, Heinämäki kertoo.

Hakemuslomakkeet kaupunkitilan kalusteiden käyttöön, tapahtumamökkien vuokraamiseen, terassialueiden laajennukseen ja liikkuvien elintarvikehuoneistojen sijoittumiseen kaupunkialueella löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Ensimmäinen haku päättyy jo 3. kesäkuuta. Kaupunki tekee yhteistyötä eri viranomaisten kuten poliisin, pelastuslaitoksen ja aluehallintoviraston kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut