Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialla aletaan rakentaa kahta uutta koulua

Nokian kaupunki on solminut Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa sopimuksen Emäkosken ja Myllyhaan koulujen rakentamisesta. Hankkeiden arvo on yhteensä 32,7 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2020.

Emäkosken koulu rakennetaan noin 550 yläkoulun oppilaalle ja Myllyhaan koulu noin 450 alakoululaiselle. Oppilaat pääsevät uusiin kouluihin Myllyhaan koulun osalta elokuussa 2021 ja Emäkosken koulussa tammikuussa 2022. Koulut toteutetaan KVR-urakkana eli Lapti vastaa sekä rakennusten suunnittelusta että toteutuksesta. Koulujen pääsuunnittelija on Tuula Tuononen Arkkitehtipalvelu Oy:stä.

Sisätilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota toimintojen selkeään sijaintiin ja sujuvaan logistiikkaan. Tämä luo perustan viihtyisälle, turvalliselle ja hyvin toimivalle koululle. Koulujen toiminnot on jaettu soluihin, joiden keskellä on tilava sydänosa isompaan kokoontumiseen. Tämä monikerroksinen tila kannustaa koko yhteisöä yhteistyöhön ja viihtymiseen. Kaikki koulujen tilat ovat monikäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää sujuvasti myös iltaisin.

Molempien koulujen urakoitsijavalintaan vaikuttivat hinnan lisäksi annetut laatupisteet. Laatuarvioinnista vastasivat käyttäjien, rakennuttajan ja kaavoituksen edustajista kootut arviointiryhmät. Laatuarvioinnissa arvioitiin esimerkiksi suunnitteluratkaisun toiminnallisuutta ja tehokkuutta sekä soveltuvuutta ympäristöön.

Lisäksi arvioitiin tarjousten kunnossapidon pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) ja suunnittelun ja rakentamisen projektisuunnitelma. Lapti sai selkeästi korkeimmat laatupisteet esimerkiksi toiminnallisuuden osa-alueista.

Koulujen arkkitehtuurin tilasuunnittelussa on huomioitu molempien koulujen erityispiirteet. Emäkosken koulussa koulun arvot ovat yhteisöllisyys, hyvinvointi ja kasvu kohti hyvää elämää. Myllyhaan koulussa painottuvat yhteisöllisen toimintakulttuurin toteuttaminen ja kestävä kehitys.