Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta

Poliisi: Miehen epäilleen vuokranneen tekaistuilla henkilötiedoilla asuntoja ja tarjonneen niitä eteen päin Facebookissa.

Espanjalaisena asunnonomistajana esiintyvä mies on huijannut Helsingissä rahaa vuokra-asuntohuijauksella, epäilee poliisi. Poliisilla on rikosilmoitus neljästä tapauksesta, joita tutkitaan petoksina.

Poliisin tiedotteen mukaan huijauksesta epäilty mies on vuokrannut tekaistuilla henkilötiedoilla asuntoja esimerkiksi huoneistohotelleista ja vuokrannut niitä eteenpäin ulkomaalaisille, jotka ovat etsineet Facebookin ryhmissä vuokra-asuntoa Helsingistä. Mies on lähestynyt asunnonetsijöitä Facebookissa yksityisviestillä.

Kohdeasunnot mies on joko jättänyt maksamatta tai maksanut ne katteettomalla ulkomaalaisella luottokortilla. Hän on pyytänyt vuokrasopimuksen teon yhteydessä käteismaksuna vuokraa 1 000–2 000 euroa riippuen kohteesta ja vuokra-ajasta. Kun mies on saanut rahat, hän on poistanut käyttämänsä Facebook-tilin.

Epäilty on esiintynyt Facebookissa useilla eri valenimillä ja väittänyt olevansa espanjalainen asunnonomistaja. Asunnon vuokranneille on paljastunut vasta myöhemmin, ettei miehellä ole ollut oikeutta vuokrata asuntoa ja ettei eikä huoneiston alkuperäisestä vuokrasopimuksesta ole maksettu vuokraa.

Poliisin esitutkinnassa hankkimien tietojen mukaan miehellä on mukana naispuolinen rikoskumppani.

‒ Poliisin tietoon tulleet tapaukset ovat tapahtuneet huhti-toukokuun aikana. Esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan henkilö on kysellyt vastaavia asuntoja vuokralle myös ainakin Turussa ja Tampereella, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on julkaissut rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin ja hänen epäillään edelleen jatkavan rikollista toimintaa. Esitutkintalain mukaan henkilön kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi