Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käsidesiä ja kertakäyttöhanskoja – näin Vapriikki varautuu avautumiseen

Tampereen museot avaavat oviaan yleisölle ensi viikon alussa. Maanantaina 1.6. aukeavat ainakin Sara Hildénin taidemuseo, Lenin-museo ja Vakoilumuseo. Tiistaina 2.6. ovensa avaavat Vapriikki, Museo Milavida, Amurin työläismuseokortteli, Työväenmuseo Werstas ja Tampereen taidemuseo sekä Muumimuseo.

Museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi kertoo, että Vapriikissa avautuvat kaikki valmiit näyttelyt. Finlaysonin 200-vuotisjuhlanäyttely ei ole vielä valmis ja se avataan yleisölle 23. kesäkuuta.

Uuttakin on luvassa. Vapriikin Galleriassa aukeaa uusi Tiistaitarjotin-näyttely, joka perustuu valokuvaaja Juhani Riekkolan ja hänen vaimonsa kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkolan toimittamaan ruoka-artikkelisarjaan.

Vapriikin 10. toukokuuta sulkeutuvaksi ilmoitettu Ostia, portti Roomaan -näyttely pääsi jatkoajalle. Vapriikki neuvotteli italialaisten museoiden kanssa jatkoaikaa esinelainoille, ja näyttely on esillä Tampereella 10.1.2021 saakka. Kesälle suunniteltu Apinat - kädellisten tarina siirtyy loppuvuoteen 2021.

Erityisjärjestelyitäkin Vapriikissa on tehty.

– Vapriikissa on paljon tilaa liikkua, enkä usko, että tulee olemaan suurempaa ruuhkaa. Noudatamme kokoontumisrajoituksia ja seuraamme, ettei tule liikaa ihmisiä, Saloniemi sanoo.

Saloniemi kertoo, että joka puolelle on lisätty muistutuksia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Esimerkiksi museokassoille ja kahvilassa on turvavälitarrat lattiassa ja käsidesiä on tarjolla runsaasti. Esimerkiksi Pelimuseo perustuu siihen, että museokävijä kokeilee pelejä itse. Saloniemi kertoo, että käsidesin lisäksi museossa on työntekijä, joka pyyhkii näyttöjä ja peliohjaimia. Lisäksi jaossa on kertakäyttöhanskoja, joita asiakkaat voivat käyttää.

– Me harjoittelimme tätä jo silloin, kun ensimmäiset rajoitukset tulivat ennen kuin museot suljettiin ja se meni ihan hyvin, Saloniemi kertoo.

Tilannetta myös seurataan jatkuvasti ja reagoidaan tarpeen mukaan, Saloniemi lupaa.

– Aika turvallisin mielin olemme tällä hetkellä liikkeellä.