Superpesis alkaa sittenkin – "Pelaajille harjoitteleminen yksin on ollut raskasta"

Superpesistä pelataan Suomessa tänäkin kesänä. Naisten sarja alkaa kesäkuun 12. päivä ja miehet pääsevät pelaamaan heinäkuun alusta alkaen.

Molemmissa sarjoissa on mukana Manse PP:n joukkue. Edustuksen puheenjohtaja Matti Helimo kertoo Tamperelaiselle, että ratkaisu on tietysti suuri helpotus.

– Edustusjoukkueet ovat harjoitelleet erittäin hyvin ja laadukkaasti. Naisten uusi pelinjohtaja Markus Wirzenius on nuori nouseva kyky, joka on luonut joukkueeseensa hyvän ilmapiirin ja tekemisen meiningin.

– Miesten puolella kaiken nähnyt ja voittanut viuhkavelho Matti Iivarinen on vastaavasti tuonut mukanaan paitsi valtakunnan parasta pelinjohtoa, niin myös määrittänyt vaatimustason, millä tekemisen pitää olla, kun haluaa olla eliittiä kansallispelissä, Helimo kehuu.

Koko joukkueena tapahtuvat harjoitukset alkavat kesäkuun alusta. Myös sen jälkeen tietyt asiat tehdään aina samoissa pienryhmissä tartuntavaaran välttämiseksi ja mahdollisen taudin leviämisen välttämiseksi, Helimo kertoo.

– Pelaajille harjoitteleminen yksin ja sarjakauden siirtyminen on ollut raskasta. Kokeneille pelaajille se tosin on antanut myös mahdollisuuksia harjoitella entistäkin yksilöllisemmin. Esimerkiksi tehokas lyöntiharjoittelu on kuitenkin yksin tehtynä lähes mahdotonta, joten luovuutta ja huumoria on tarvittu, Helimo kuvailee arkea.

Huumoria on tarvittu myös konttorin puolella. Moni urheiluseura on joutunut korona-aikana taistelemaan jopa tulevaisuudestaan, kun tulovirta on katkennut eikä kellään ole ollut antaa valmista vastausta siihen, kuinka pitkäksi aikaa.

Helimo tunnistaa tilanteen myös pesäpallon puolelta erinomaisesti.

– Hallinnon puolella poikkeusaika on johtanut lomautuksiin, sopeuttamisiin ja säästöihin. Yleishyödyllisenä huippupesäpalloseurana Manse PP:llä ei ole muuta tehtävää kuin huolehtia huippupesäpallon pelaamisesta naisten ja miesten puolella Tampereella. Kaikki päätökset on tehty pitäen tämä asia kirkkaana mielessä. Ymmärrystä ja kannustusta on seuralle tullut ilahduttavasti vaikeina aikoina, Helimo kiittää saadusta kannustuksesta.

Näin mennään pesäpallossa

Naisten Superpesis alkaa kesäkuun 12. päivä ja Miesten Superpesis heinäkuun 2. päivänä.

Manse PP:n edustusjoukkueet ovat mukana molemmissa sarjoissa.

Matti Helimo kertoo, että naisten joukkueen tavoitteena on Suomen-mestaruus, miehet taas havittelevat pudotuspelipaikkaa.

Runkosarjassa pelataan 24 ottelua kahden kuukauden aikana, joten ottelutahti on erittäin tiivis.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut