Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"

Suomen Paras Luomuhevi 2020 -tittelin on voittanut Sokos Herkku Tampere.

Paras Luomuhevi valittiin Suomen Paras Hevi -kilpailun yhteydessä, ja valinnasta vastasi Pro Luomu ry:n kokoama tuomaristo.

Tällä kertaa tuomaristo painotti erityisesti kehitystä sekä valikoimassa että menekissä. Sokos Herkku Tampereen heviosastolla on perusteluiden mukaan jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä. Hevi-osaston vastaavat ja henkilökunta ovat sitoutuneita luomuun, ja luomun myynti on kasvanut hyvin.

Vuoden Luomuhevin valinnassa otettiin valikoiman monipuolisuuden ja myynnin kehityksen lisäksi huomioon luomutuotteiden esillepano, ensiluokkainen laatu sekä luomun näkyvyys kampanjoissa.

Suomen Paras Luomuhevi 2020 -tuomaristoon kuuluivat Samuli Laurikainen, Snafu Oy; Annika Hongell-Hakkarainen, Satotukku Oy; Terhi Taulavuori, Pro Agria ja Minna Ala-Kyyny, Pro Luomu ry.

Paras Hevi 2020 -tittelin voitti Helsingin keskustan Food Market Herkku.

Suomen Paras Hevi -kilpailun tavoitteena on muistuttaa, että laadukas ja hyvin hoidettu hedelmä- ja vihannesosasto on tärkeä vetovoimatekijä koko kaupalle. Kasvisten kulutuksen kasvulla on lisäksi suuri merkitys kansanterveydelle. Kilpailun järjestää ammattilehti Puutarha-Sanomat.