Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"

Tuija Virkkula ja Heli Mäkinen hoitavat Sokos Herkku Tampereen heviosastoa. Kauppa arvioitiin parhaaksi luomuhevikaupaksi. Jouko Tikkanen, Puutarha-Sanomat

Riina Haapala

Suomen Paras Luomuhevi 2020 -tittelin on voittanut Sokos Herkku Tampere.

Paras Luomuhevi valittiin Suomen Paras Hevi -kilpailun yhteydessä, ja valinnasta vastasi Pro Luomu ry:n kokoama tuomaristo.

Tällä kertaa tuomaristo painotti erityisesti kehitystä sekä valikoimassa että menekissä. Sokos Herkku Tampereen heviosastolla on perusteluiden mukaan jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä. Hevi-osaston vastaavat ja henkilökunta ovat sitoutuneita luomuun, ja luomun myynti on kasvanut hyvin.

Vuoden Luomuhevin valinnassa otettiin valikoiman monipuolisuuden ja myynnin kehityksen lisäksi huomioon luomutuotteiden esillepano, ensiluokkainen laatu sekä luomun näkyvyys kampanjoissa.

Suomen Paras Luomuhevi 2020 -tuomaristoon kuuluivat Samuli Laurikainen, Snafu Oy; Annika Hongell-Hakkarainen, Satotukku Oy; Terhi Taulavuori, Pro Agria ja Minna Ala-Kyyny, Pro Luomu ry.

Paras Hevi 2020 -tittelin voitti Helsingin keskustan Food Market Herkku.

Suomen Paras Hevi -kilpailun tavoitteena on muistuttaa, että laadukas ja hyvin hoidettu hedelmä- ja vihannesosasto on tärkeä vetovoimatekijä koko kaupalle. Kasvisten kulutuksen kasvulla on lisäksi suuri merkitys kansanterveydelle. Kilpailun järjestää ammattilehti Puutarha-Sanomat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut