Tampereen Viialan puukotussurma tulee käräjille kesäkuun alussa – Yle: Oliko motiivina vain halu olla palkkamurhaaja?

Tampereen Viialan surmaan liittyen vangittiin helmikuun alussa myös surmatun oma poika. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Viialan kaupunginosan rauhaa alkuvuonna järkyttänyttä henkirikosta aletaan käsitellä Pirkanmaan käräjäoikeudessa kesäkuun alussa. Pääkäsittely on maanantaina 8. kesäkuuta kello 9 alkaen ja käsittely jatkuu seuraavana päivänä, tiistaina 9. kesäkuuta.

Ylen syyttäjältä saamien tietojen mukaan syytettyjen penkillä on kaksi henkilöä: murhan tilaamisesta epäilty nuori mies, joka on surmatun oma poika. Murhasta syytettynä on parikymppinen, Jyväskylässä asunut mies, joka on Ylen saamien tietojen mukaan kaavaillut pitkään tekevänsä palkkamurhan.

Miehen avopuolison osalta tehtiin syyttämättäjättämispäätös. Nuori nainen oli helmikuussa myös vangittuna, mutta hänet päätettiin sittemmin vapauttaa.

Nainen kertoi tapauksen esitutkinnassa, että hänen miehensä oli pitkään haaveillut toteuttavansa palkkamurhan. Vuonna 2019 naisen mukaan tähtäimessä oli lappeenrantalainen mies, mutta tämä suunnitelma kuitenkin kaatui. Naisen mukaan hän oli useita kertoja sanonut avomiehelleen, ettei hänen pitäisi toteuttaa murhasuunnitelmaa. Murhan tehnyt nuori mies ei tuntenut surmatun poikaa entuudestaan.

Myös Viialassa käytetty surma-ase on varmistettu. Hieman yli 40-vuotias mies oli surmattu puukolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut