Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ratinanniemestäkin tuttu Tampereen Kumiankka tuli tiensä päähän – Teos poistetaan Taidemuseon kokoelmasta

Taiteilija Villu Jaanisoon teos Kumiankka on tullut elinkaarensa päähän. Ratinanniemestäkin takavuosilta tuttu teos poistetaan Taidemuseon kokoelmasta.

Selityksenä asialle on pitkälti se, että Kumiankka on niin sanottu elinkaariteos. Sille määriteltiin jo hankintavaiheessa teosikä, noin 10 vuotta, koska kumimateriaali hapertuu ajan kuluessa.

Kumiankka on pitkään ilahduttanut ihmisiä Tampereen taidemuseon pihamaalla. Kumiankka viedään pois museon pihalta tiistaina. Teoksen tulevaisuutta mietitään taiteilijan kanssa neuvotellen.

Virolainen kuvanveistäjä Villu Jaanisoo (s. 1963) valmisti yli kolmimetrisen Kumiankan käytetyistä autonrenkaista vuonna 2003. Tampereen kaupunki osti ankkateoksen taidekokoelmaansa 2010. Kumiankan vakituinen paikka oli aluksi Ratinanniemessä, jonne se pystytettiin kesällä 2011.

Kumiankka on ollut suosittu teos ja se on vieraillut useilla paikkakunnilla. Tampereella se oli esillä Taidemuseon Puhuvaa ainetta –näyttelyssä kesällä 2010 ja Vuoreksen asuntomessualueella kesällä 2012.

Kesällä 2013 Kumiankka esiteltiin OpenART-näyttelyssä Örebrossa, Ruotsissa. Kesäksi se on usein siirretty Taidemuseon pihalle Ratinassa järjestettyjen tapahtumien tieltä.