Syyte: Pirkanmaalaismies muokkasi luvatta naisen Instagram-tiliä ja väitti tämän tarjoavan seksiä – Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii pirkanmaalaismiehelle sakkorangaistusta kunnianloukkauksesta ja tietomurrosta. Tapahtumat ajoittuvat kesäkuuhun 2019, jolloin mies oli päässyt käsiksi pirkanmaalaisnaisen Instagram-tiliin.

Instagram-tilillä mies oli puuhannut monenlaista: hän vaihtoi naisen käyttäjätunnuksen, muutti naisen tilin niin sanottuja biografiatietoja sekä lisäsi tilille naisesta yhden kuvan.

Biografiatietojen muokkaaminen tuotti miehelle syytteen myös kunnianloukkauksesta. Mies muokkasi tietoja siten, että niiden perusteella oli luettavissa että nainen tarjoaa seksuaalisia palveluja.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla. Aluesyyttäjä vaatii miehelle noin 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut