Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita

Tampereen Yliopiston Laulajien virtuaaliesityksessä tärkeää roolia näyttelee kuoron kotikaupunki Tampere. Kuvankaappaus kuoron videoesityksestä. Kuvankaappaus virtuaaliesityksestä

Riina Haapala

Tamperelaiskuoro Tampereen Yliopiston Laulajat (TYL) on julkaissut virtuaalisen kuoroesityksen, jolla kuoro haluaa tervehtiä kuulijoitaan ja korona-ajan hiljaisuuden hallitsemaa Tamperetta. Videolla kuoro esittää ja tulkitsee Mia Makaroffin kappaleen Winds, joka kertoo maailman monenlaisista tuulista ja ihmisyydestä tuulten tuiverruksessa.

Kuoron taiteellisen johtajan Päivi Liimolan mukaan video on hyväntuulinen osoitus siitä, että kotioloissa kukoistaa lämmin inhimillinen olotila.

– Videomme tunnelma on vähän orpo, mutta myös iloisen toiveikas. On sydäntä lämmittävää ajatella, miten sympaattisilla tavoilla me ihmiset oleilemme arjessa, josta on jäänyt pois suurin osa tavallisesta hälinästä, Liimola kertoo kuoron tiedotteessa.

TYL:n etäkuorotulkinnan videolla nähdään mobiililaitteilla kuvattujen ”laulavien päiden” lisäksi myös erikseen kuvattuja kuorolaisten pieniä kotihetkiä ja kaupunkimaisemia. Tärkeä visuaalinen vaikute videolla on kuoron kotipaikka Tampere.

Videon äänieditoinnin on tehnyt Janne Pihlajaniemi, kuvamateriaalin on editoinut Kalle Stenvik ja ulkokohtaukset on kuvannut Usva Torkki. Katso video alta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut