Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"

Näkökulma: Matti Haanpään leipätyö loppui ainakin tilapäisesti päivää ennen Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertueen alkua. Yrittäjä kehitteli uutta työtä tilalle.

Matti Haanpää hyppäsi keväällä tapahtumatuotannosta takaisin autopesun maailmaan. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ylöjärveläinen Matti Haanpää muistaa elävästi sen, missä oli silloin kun kävi selväksi että koronavirus tulee laittamaan miehen leipätyöt telakalle kuukausien ajaksi.

– Olimme valmistautumassa Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertueelle, ja treenien tauolla kuuntelimme hallituksen tiedotustilaisuutta. Keikkamyyjä sanoi ilmoittavansa seuraavana aamuna, onko edessä Sorsapuisto-salin keikka vai ei.

Ei ollut. Haanpää lähti miksaamaan Jonne Aaronia Tahkolle. Se onkin toistaiseksi viimeinen reissu, jonka mies on tehnyt tapahtumatuotantoihin liittyen.

Huhtikuussa Haanpää teki päätöksen vaihtaa alaa – ainakin ja toivottavasti tilapäisesti. Automaalariksi kouluttautunut Haanpää ajatteli, että Nokialla sijaitsevassa toimitilassa on varmasti riittävästi hallitilaa autonhuoltoon liittyville palveluille. Sittemmin mies on tarjonnut halukkaille esimerkiksi henkilöauton tuplavahauksia ja käsityönä tehtyjä peruspesuja.

– Meillä on yhteinen tila tamperelaisen äänentoisto-osaajan Olkkosen Nikin kanssa ja puhuimme, että eiköhän tänne pidä jotain kehitellä siksi aikaa kun koronakausi menee ohi. Kysyntää on löytynyt tasaisesti koko ajan, Haanpää kertoo.

Olkkosen kanssa Haanpää toteuttaa lähes viikoittain pajaltaan myös bändien keikkoja, joita lähetetään Facebook-striimeinä.

– Siinä ansaintalogiikkana on vapaaehtoinen maksu. MobilePayn käyttö on sen verran kätevää, että ihmiset ovat olleet kyllä valmiita maksamaan. Olemme myös rakennelleet Nikin kanssa kulloisellekin artistille verkkokaupan, joka on avoinna lähetyksen ajan, Haanpää kuvailee.

Paljon korona on ottanutkin. Sovittujen kiertueiden peruuntuminen teki toimeentuloon rahallisesti tuntuvan, kymmenissä tuhansissa laskettavan lommon. Haanpää ei ole kuitenkaan missään vaiheessa halunnut lähteä valittamaan kohtaloaan.

– Olen kuitenkin elämäni aikana tehnyt niin paljon kaikenlaista, ja ideoita tulee koko ajan mieleen. Saman alan kollegoita voisi kannustaakin siihen, että kokeilkaa rohkeasti vaan kaikkea mitä osaatte. Lisäksi päivärytmi on nyt muuttunut lähemmäksi tavallisempaa arkea: perheen kanssa ehtii olla enemmän ja poikakin tunnistaa, minkänäköinen kaveri iskä on. Lisäksi aion tänä kesänä pitää pitkästä aikaa oikein lomaakin, Haanpää luonnehtii.

Lomaa. Sitä Haanpäällä ei laskujensa mukaan ole varsinaisesti neljään vuoteen ollutkaan.

– Keskiviikosta sunnuntaihin reissussa ja sunnuntai ja maanantai pitkälti sohvalla, kun väsyttää. Tällaisessa tavallisemmassa arjessa ei sikäli ole ollenkaan valittamista, vaikka tuskin meikäläisestä koskaan ihan virastohommiin onkaan, Haanpää nauraa.

Matti Haanpää

Jalasjärvellä syntynyt, Ylöjärvellä nykyisin perheensä kanssa asuva musiikin ja tapahtumatuotannon monitoimimies.

Tehnyt yhteistyötä muun muassa Movetronin, Neljä Ruusua -yhtyeen ja Neon 2:n kanssa.

Tekee lisäksi moniin tarkoituksiin sopiva kuljetuslaatikoita Just In Case -brändinimen alla.

Palasi keväällä tekemään autohuoltotöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut