17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue

Matti Haanpään toimitila on täynnä tapahtumatuotannoissa käypää tekniikkaa. Tuo tekniikka on saanut olla melko rauhassa maaliskuun puolestavälistä saakka. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ylöjärveläinen äänentoisto- ja tapahtuma-alan monitoimimies Matti Haanpää muistaa tarkasti, missä oli kun kävi selväksi, että oman alan työt on peruttu hamaan tulevaisuuteen saakka.

– Se oli 16. maaliskuuta, ja olimme tekemässä viimeisiä viilauksia Neljä Ruusua -yhtyeen kattaukseen ennen kiertueen alkua. Siinä oli siis ihan rehdit bänditreenit, jossa testattiin myös tekniikka-asiat samalla.

– Muistan, kun tauolla sitten kuuntelimme hallituksen tiedonantoa korona-ajan vaikutuksista. Sorsapuisto-salin keikka Tampereella olisi ollut ohjelmassa seuraavana päivänä. Sovittiin, että keikkamyyjä soittaa aamulla, lähdetäänkö vai ei.

Aamulla tuli vastaus: ei lähdetä.

– Sen sijaan vartin päästä tuli soitto, että lähde miksaamaan Jonne Aaronia Tahkolle. Silloin elettiin siis päivää 17. maaliskuuta.

Tuo on viimeinen äänentoistoalan keikka, jonka Haanpää on tehnyt. Huhtikuusta alkaen mies on tehnyt hallillaan koulutustaan vastaavaa työtä: siis muun muassa henkilöautojen koneellisia kiillotuksia.

Toki tapahtumatuotanto ja tapahtumatekniikka on kulkenut mukana. Mies on ollut mukana järjestämässä Facebookissa striimattavien konserttien sarjaa, joita on toteutettu keskimäärin kerran viikossa.

Toukokuun viimeisenä perjantaina on vuorossa Jenni Mustajärvi. Konsertit toteutetaan miehen hallilta Nokialta.

– Katselen ulos keittiön ikkunasta ja miksaan siinä samalla. Se on ihan leppoisaa. Keikat ovat myös seurattuja ja ihmiset ovat myös valmiita maksamaan niiden katsomisesta.

Haanpää myöntää olevansa huolissaan oman alansa tulevaisuudesta.

– Tällä alalla ei muutenkaan ole liikaa tekijöitä. Monet kollegat ovat joutuneet hakemaan nyt ihan muun alan töitä, ja en ihmettelisi jos jokunen jäisi sille tielleen, sillä ei ole tietoa palaako ala yleensä millä aikataululla suunnilleen entiselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 2. Kauppakamarin selvitys: Yritykset haluavat investointeja tiestöön ja rautateille
 3. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 4. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 5. Palvelukeskukset ja lähitorit pysyvät edelleen kiinni Tampereella – neuvontaa saa puhelimitse
 6. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Kolumni: Kärsivällisyydestä
 9. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 10. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 11. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 12. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 13. Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"
 14. Linja 15 palasi normaalille reitilleen Tampereella
 15. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 2. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 3. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 4. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 5. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 6. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt
 7. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 10. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 13. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 14. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 15. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.