Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue

Ylöjärveläinen äänentoisto- ja tapahtuma-alan monitoimimies Matti Haanpää muistaa tarkasti, missä oli kun kävi selväksi, että oman alan työt on peruttu hamaan tulevaisuuteen saakka.

– Se oli 16. maaliskuuta, ja olimme tekemässä viimeisiä viilauksia Neljä Ruusua -yhtyeen kattaukseen ennen kiertueen alkua. Siinä oli siis ihan rehdit bänditreenit, jossa testattiin myös tekniikka-asiat samalla.

– Muistan, kun tauolla sitten kuuntelimme hallituksen tiedonantoa korona-ajan vaikutuksista. Sorsapuisto-salin keikka Tampereella olisi ollut ohjelmassa seuraavana päivänä. Sovittiin, että keikkamyyjä soittaa aamulla, lähdetäänkö vai ei.

Aamulla tuli vastaus: ei lähdetä.

– Sen sijaan vartin päästä tuli soitto, että lähde miksaamaan Jonne Aaronia Tahkolle. Silloin elettiin siis päivää 17. maaliskuuta.

Tuo on viimeinen äänentoistoalan keikka, jonka Haanpää on tehnyt. Huhtikuusta alkaen mies on tehnyt hallillaan koulutustaan vastaavaa työtä: siis muun muassa henkilöautojen koneellisia kiillotuksia.

Toki tapahtumatuotanto ja tapahtumatekniikka on kulkenut mukana. Mies on ollut mukana järjestämässä Facebookissa striimattavien konserttien sarjaa, joita on toteutettu keskimäärin kerran viikossa.

Toukokuun viimeisenä perjantaina on vuorossa Jenni Mustajärvi. Konsertit toteutetaan miehen hallilta Nokialta.

– Katselen ulos keittiön ikkunasta ja miksaan siinä samalla. Se on ihan leppoisaa. Keikat ovat myös seurattuja ja ihmiset ovat myös valmiita maksamaan niiden katsomisesta.

Haanpää myöntää olevansa huolissaan oman alansa tulevaisuudesta.

– Tällä alalla ei muutenkaan ole liikaa tekijöitä. Monet kollegat ovat joutuneet hakemaan nyt ihan muun alan töitä, ja en ihmettelisi jos jokunen jäisi sille tielleen, sillä ei ole tietoa palaako ala yleensä millä aikataululla suunnilleen entiselleen.