17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue

Matti Haanpään toimitila on täynnä tapahtumatuotannoissa käypää tekniikkaa. Tuo tekniikka on saanut olla melko rauhassa maaliskuun puolestavälistä saakka. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ylöjärveläinen äänentoisto- ja tapahtuma-alan monitoimimies Matti Haanpää muistaa tarkasti, missä oli kun kävi selväksi, että oman alan työt on peruttu hamaan tulevaisuuteen saakka.

– Se oli 16. maaliskuuta, ja olimme tekemässä viimeisiä viilauksia Neljä Ruusua -yhtyeen kattaukseen ennen kiertueen alkua. Siinä oli siis ihan rehdit bänditreenit, jossa testattiin myös tekniikka-asiat samalla.

– Muistan, kun tauolla sitten kuuntelimme hallituksen tiedonantoa korona-ajan vaikutuksista. Sorsapuisto-salin keikka Tampereella olisi ollut ohjelmassa seuraavana päivänä. Sovittiin, että keikkamyyjä soittaa aamulla, lähdetäänkö vai ei.

Aamulla tuli vastaus: ei lähdetä.

– Sen sijaan vartin päästä tuli soitto, että lähde miksaamaan Jonne Aaronia Tahkolle. Silloin elettiin siis päivää 17. maaliskuuta.

Tuo on viimeinen äänentoistoalan keikka, jonka Haanpää on tehnyt. Huhtikuusta alkaen mies on tehnyt hallillaan koulutustaan vastaavaa työtä: siis muun muassa henkilöautojen koneellisia kiillotuksia.

Toki tapahtumatuotanto ja tapahtumatekniikka on kulkenut mukana. Mies on ollut mukana järjestämässä Facebookissa striimattavien konserttien sarjaa, joita on toteutettu keskimäärin kerran viikossa.

Toukokuun viimeisenä perjantaina on vuorossa Jenni Mustajärvi. Konsertit toteutetaan miehen hallilta Nokialta.

– Katselen ulos keittiön ikkunasta ja miksaan siinä samalla. Se on ihan leppoisaa. Keikat ovat myös seurattuja ja ihmiset ovat myös valmiita maksamaan niiden katsomisesta.

Haanpää myöntää olevansa huolissaan oman alansa tulevaisuudesta.

– Tällä alalla ei muutenkaan ole liikaa tekijöitä. Monet kollegat ovat joutuneet hakemaan nyt ihan muun alan töitä, ja en ihmettelisi jos jokunen jäisi sille tielleen, sillä ei ole tietoa palaako ala yleensä millä aikataululla suunnilleen entiselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 5. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 6. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 7. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 8. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 9. Kuka nykypäivän vastarannankiiskistä olisi lähinnä Juicea, kirjailija Linda Huhtinen? – "Hän on vähän samankaltainen"
 10. Kolumni: Metsästystä ja luonnonsuojelua – "Eläinkolarien määrä kulkee käsi kädessä eläinkannan kanssa"
 11. Lukijalta: Vaitinaron lisäkaista kaikille – "Joukkoliikennekaistojen yhteydessä on jo havaittu, että ne ovat ruuhkien aikana lähes tyhjiä"
 12. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 13. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 14. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 15. Nokialle suunnitellaan jätteenpolttolaitosta rakennusjätteelle – Polttojätettä käytetään rakentamisessa soran sijasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 2. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 3. Ratikalle uusi haaste – Nyt ajetaan 84 tonnin ratikalla edestakaisin Hermiankatua, kyydissä hiekkasäkkejä
 4. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 5. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 6. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 7. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaulle uusi pomo – "Siirrymme nyt kriittiseen vaiheeseen"
 8. Myös naisepäilty vangittu Haapalinnan taposta - IS: Vangittuina ovat 35-vuotias äiti ja 16-vuotias poika, joilla on myös yhteistä rikoshistoriaa
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. Koronaviikkoina piknik-kalustoja puistoon lainanneet ravintoloitsijat palkittiin – "Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä"
 11. 16-vuotias nuori mies vangittu Haapalinnan tapahtumista
 12. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 13. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 14. Teatteriarvio: Taikalamppu valaisee! – "Satumainen ohjaus sopii koko perheelle"
 15. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.