Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana

Urheilumaailma on ollut jälleen erityisen kiinnostunut takavuosien nyrkkeilyn maailmanmestarin Mike Tysonin otteista. 1980-luvulla kehässä voitokasta jälkeä tehnyt Tyson on mahdollisesti tekemässä paluuta kehiin. Tai: ainakin miehelle on tarjottu tuntuvaa, miljoonien dollarien suuruista palkkiosummaa mahdollisesta paluuottelusta.

Muun muassa Ilta-Sanomat kertoo Tysonin saaneen 20 miljoonan dollarin tarjouksen paluuottelusta. Tyson on nyt 53-vuotias, eikä ole nyrkkeillyt 18 vuoteen.

Kaupunkilehti Tamperelainen haastatteli syksyllä 2016 helsinkiläistä Simo Maulaa, joka päätyi syksyllä 1984 Tysonin kanssa samaan taksiin Tampereella. Mukana oli myös muita nyrkkeilijöitä.

Tyson oli voittanut turnauksessa raskaan sarjan.

Miehet olivat matkalla Rosendahlista hakemaan jostain ruokaa.

– Jos en väärin muista, he eivät ottaneet alkoholia ollenkaan, Maula muisteli kohtaamista.

Nälkä urheilijoilla sen sijaan oli. Turnaus oli vaatinut tarkkaa ravintokontrollia, jotta urheilijat pysyisivät omien painoluokkiensa rajoissa. Nälkä alkoi olla myös suomalaisseurueella. Tuon ajan Suomessa yöllä auki olevat ruokapaikat olivat harvinaisuus, joten sopivaa ruokapaikkaa sai metsästää tosissaan.

– Kello oli kaksi yöllä ja taksikuski sitten sanoi, että auki on vain grillikioski Pispalassa. Sinne menimme sitten isolla porukalla, Maula muistelee.

Taksin takapenkillä mies istui Tysonin vieressä. Maula muistaa nuoren nyrkkeilijän hiljaisena ja kohteliaana.

– Se tuli illan mittaan ilmi, että hän on lähtöisin hankalasta taustasta ja asunut tuohon aikaan jonkun veteraaninyrkkeilijän kotona, puhe taisi olla Floyd Pattersonista. Tyson sanoi, että nyrkkeily on pelastanut hänen elämänsä.

Tuosta hetkestä on kulunut kohta 36 vuotta. Sinä aikana Tyson on opittu tuntemaan jo paljon muustakin, mutta se on toinen tarina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut