Tampereen kaupunki keräsi avustushaun avulla yli 60 keinoa yksinäisyyden lievittämiseen

Tampereen kaupunki avasi maaliskuun lopussa avustushaun koronapandemian alkaessa jyllätä maailmalla tosissaan. Haku poiki nopeasti tulosta: sen avulla kaupunki sai yli 60 keinoa lievittää yksinäisyyttä.

Avustushaun suosio yllätti hakua Tampereella koordinoineen suunnittelijan Susanna Lundströmin.

– Poikkeustila on selkeästi herättänyt monien auttamishalun ja saanut ihmiset innovoimaan uusia tapoja yhteydenpitoon ja toisista huolehtimiseen. Pääsimme rahoittamaan yli kuuttakymmentä eri toimintoa, Lundström kertoo innostuneena.

Avustuksilla rahoitettiin esimerkiksi vertaistukiryhmiä, virtuaalinen vapputapahtuma, kirjekampanjoita ikääntyneille, klovniluuritoimintaa lastensuojelun asiakkaille, etäkesäkerhotoimintaa lapsille sekä sirkusesityksiä asumisyksiköiden pihoilla.

Yksi syy haun suosioon oli se, että avustusta pystyi hakemaan kuka tahansa: niin yhdistykset, yritykset, yksityishenkilöt kuin työryhmätkin. Haun kriteerit olivat myös hyvin laveat. Edellytyksenä kuitenkin oli, että toiminnan tuli olla uutta, poikkeustilanteeseen sopivaa sekä tamperelaisia hyödyttävää.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut