Risteilykauppa käy Näsijärvellä – tamperelaisyritys järjestää veneessä jopa hääjuhlia

Kesä: Näsijärvellä toimivan risteily-yrityksen kesään ei korona ole vaikuttanut.

Vene on yrittäjäkolmikolle bisnes, josta pääsee itsekin nauttimaan. Kuvassa vasemmalta Jyri Kettula, Jorma Kariluoma ja Juha-Matti Ikola. Lauri Kousa

Riina Haapala

Mustalahden satamassa kesää odottaa rivi veneitä. Yksi niistä kuuluu Yero Charterille, jota pyörittää eteläpohjalaistaustainen kolmikko.

Viime kesä oli yrityksen ensimmäinen. Se meni Juha-Matti Ikolan mukaan markkinointia rakentaessa.

– Sijainti on hyvä, mutta kesä meni vähän liian nopeasti. Syksyä kohden kysyntä kasvoi, mutta kun aurinkoisia päiviä ei riittänyt, tuli muutamia peruutuksia, Ikola kertoo.

Vaikka veneessä on sisätilat, selkeä sesonkiaika on kesä-heinä-elokuu. Viime vuonna Yero Charter oli Ikolan ja Jyri Kettulan kahdestaan pyörittämä. 13-metrisessä veneessä on kaksi makuutilaa, oleskelutila, keittiö ja ruokailualue. Parhaan kokemuksen yrittäjien mukaan saa kuitenkin hyvällä kelillä veneen yläkannella.

– Mietimme Jyrin kanssa, että Näsijärvellä ei tämän tyyppistä palvelua tällaisella veneellä ollut tarjolla, Ikola kertoo.

Ikola ja Kariluoma kertovat, että risteilyiden minimiaika on kolme tuntia. Siitä eteenpäin ”voidaan tehdä mitä tahansa”. Yhteistyökumppaneita on saatu ympäri Näsijärveä. Vaikka yrittäjät ovat veneilyharrastajia, heitä ei kuitenkaan löydä ruorista.

– Ammattikapteeni ajaa ja joku meistä voi olla apulaisena narujen päissä rantautuessa sekä palvelemassa asiakkaita.

Yero Charterin vene on aiemmin ollut Espanjassa suomalaisomistuksessa ja omistaja toi sen kuusi vuotta sitten Turkuun. Toissatalvena hän päätti luopua siitä.

– Itsekin olen veneilyä harrastanut nyt viitisen vuotta ja tätä ennen ollut pienvene. Veneily on elämäntapa. Jyri innostui ja aloimme etsiä venettä, Ikola kertoo taustoja veneen ostamiselle.

Jorma Kariluoma liittyi mukaan viime kesän jälkeen.

– Olemme Juha-Matin kanssa samassa konsernissa töissä ja se yhdistää eteläpohjalaisuuden lisäksi, Kariluoma kertoo.

Kariluoma on veneillyt ennenkin ja käynyt saaristolaivurikurssin.

– Innostuksen ja neuvotteluiden lopputulos oli, että löysin itseni osakkaana yrityksestä, hän naurahtaa.

– Tosin paljon ei tarvinnut houkutella.

Nyt kuluja on jakamassa kolme ihmistä. Vene on toisaalta bisnes, mutta yrittäjät pääsevät itsekin nauttimaan.

Tästä kesästä kolmikko uskoo tulevan hyvän. Risteilyjen myynti on jo alkanut eikä koronatilanne ole vaikuttanut. Maksimihenkilömäärä on kymmenen.

– Juha-Matti sopi juuri hääkeikan. Nuoripari haaveili keskisuurista häistä, mutta tulikin kotivihkiminen ja he rakentavat täällä veneellä hääpäivän lähipiirille, Kariluoma kertoo.

Venettä siivotaan ahkerasti, mutta korona-aikaan puhtaudesta pidetään erityistä huolta.

– Tänä aikana hääporukalle on skumppacoolerin vieressä käsidesipullo, Kariluoma toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nyt alkavat tärkeät viikot: kiinnostaako Tampere kotimaanmatkailijoita? – Näistä Tampereen kohteista haetaan tietoa netistä
 2. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 3. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 4. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 5. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 6. Pilkington aloittaa isot yt-neuvottelut, koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä – "Liiketoiminnan yleiset näkymät ovat vaikeat "
 7. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 8. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 9. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 10. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 11. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 12. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 13. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 14. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 15. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 5. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 6. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 7. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 8. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 9. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 10. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 11. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 12. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 13. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 14. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.