Risteilykauppa käy Näsijärvellä – tamperelaisyritys järjestää veneessä jopa hääjuhlia

Kesä: Näsijärvellä toimivan risteily-yrityksen kesään ei korona ole vaikuttanut.

Vene on yrittäjäkolmikolle bisnes, josta pääsee itsekin nauttimaan. Kuvassa vasemmalta Jyri Kettula, Jorma Kariluoma ja Juha-Matti Ikola. Lauri Kousa

Riina Haapala

Mustalahden satamassa kesää odottaa rivi veneitä. Yksi niistä kuuluu Yero Charterille, jota pyörittää eteläpohjalaistaustainen kolmikko.

Viime kesä oli yrityksen ensimmäinen. Se meni Juha-Matti Ikolan mukaan markkinointia rakentaessa.

– Sijainti on hyvä, mutta kesä meni vähän liian nopeasti. Syksyä kohden kysyntä kasvoi, mutta kun aurinkoisia päiviä ei riittänyt, tuli muutamia peruutuksia, Ikola kertoo.

Vaikka veneessä on sisätilat, selkeä sesonkiaika on kesä-heinä-elokuu. Viime vuonna Yero Charter oli Ikolan ja Jyri Kettulan kahdestaan pyörittämä. 13-metrisessä veneessä on kaksi makuutilaa, oleskelutila, keittiö ja ruokailualue. Parhaan kokemuksen yrittäjien mukaan saa kuitenkin hyvällä kelillä veneen yläkannella.

– Mietimme Jyrin kanssa, että Näsijärvellä ei tämän tyyppistä palvelua tällaisella veneellä ollut tarjolla, Ikola kertoo.

Ikola ja Kariluoma kertovat, että risteilyiden minimiaika on kolme tuntia. Siitä eteenpäin ”voidaan tehdä mitä tahansa”. Yhteistyökumppaneita on saatu ympäri Näsijärveä. Vaikka yrittäjät ovat veneilyharrastajia, heitä ei kuitenkaan löydä ruorista.

– Ammattikapteeni ajaa ja joku meistä voi olla apulaisena narujen päissä rantautuessa sekä palvelemassa asiakkaita.

Yero Charterin vene on aiemmin ollut Espanjassa suomalaisomistuksessa ja omistaja toi sen kuusi vuotta sitten Turkuun. Toissatalvena hän päätti luopua siitä.

– Itsekin olen veneilyä harrastanut nyt viitisen vuotta ja tätä ennen ollut pienvene. Veneily on elämäntapa. Jyri innostui ja aloimme etsiä venettä, Ikola kertoo taustoja veneen ostamiselle.

Jorma Kariluoma liittyi mukaan viime kesän jälkeen.

– Olemme Juha-Matin kanssa samassa konsernissa töissä ja se yhdistää eteläpohjalaisuuden lisäksi, Kariluoma kertoo.

Kariluoma on veneillyt ennenkin ja käynyt saaristolaivurikurssin.

– Innostuksen ja neuvotteluiden lopputulos oli, että löysin itseni osakkaana yrityksestä, hän naurahtaa.

– Tosin paljon ei tarvinnut houkutella.

Nyt kuluja on jakamassa kolme ihmistä. Vene on toisaalta bisnes, mutta yrittäjät pääsevät itsekin nauttimaan.

Tästä kesästä kolmikko uskoo tulevan hyvän. Risteilyjen myynti on jo alkanut eikä koronatilanne ole vaikuttanut. Maksimihenkilömäärä on kymmenen.

– Juha-Matti sopi juuri hääkeikan. Nuoripari haaveili keskisuurista häistä, mutta tulikin kotivihkiminen ja he rakentavat täällä veneellä hääpäivän lähipiirille, Kariluoma kertoo.

Venettä siivotaan ahkerasti, mutta korona-aikaan puhtaudesta pidetään erityistä huolta.

– Tänä aikana hääporukalle on skumppacoolerin vieressä käsidesipullo, Kariluoma toteaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut