Miten ihmeessä Pyynikin näkötorni päätyi israelilaiseen agenttidokumenttiin? – IS: Netflix-uutuus hämmentää katsojaa

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan erikoisesta yhdistelmästä: Pyynikin näkötorni on päätynyt kuvitukseksi Israelin tiedustelupalvelun toiminnasta kertovaan dokumenttisarjaan. Dokumenttisarjaa on alettu esittää suoratoistopalvelu Netflixissä.

Ilta-Sanomien mukaan dokumenttisarjan yhdessä jaksossa kerrotaan Pariisissa sattuneesta poliittisesta murhasta, jonka kerronnan yhteyteen on liitetty vanha videopätkä Tampereen Pyynikiltä. Kolmen ja puolen sekunnin mittaisessa pätkässä auto ajaa kohti tuttua kohdetta – Pyynikin näkötornia.

Ilta-Sanomat on haastatellut Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) erikoistutkijaa Jari Sedergreniä, joka arvelee että tekijät ovat ottaneet käyttöön pelkästään teemaan sopivaa kuvamateriaalia.

– On monia tapoja elävöittää dokumentteja. Siinä ei välttämättä katsota historiallista pätevyyttä. Tapa on varsin yleinen tv-tuotannoissa, Sedergren kuvailee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut