Miten ihmeessä Pyynikin näkötorni päätyi israelilaiseen agenttidokumenttiin? – IS: Netflix-uutuus hämmentää katsojaa

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan erikoisesta yhdistelmästä: Pyynikin näkötorni on päätynyt kuvitukseksi Israelin tiedustelupalvelun toiminnasta kertovaan dokumenttisarjaan. Dokumenttisarjaa on alettu esittää suoratoistopalvelu Netflixissä.

Ilta-Sanomien mukaan dokumenttisarjan yhdessä jaksossa kerrotaan Pariisissa sattuneesta poliittisesta murhasta, jonka kerronnan yhteyteen on liitetty vanha videopätkä Tampereen Pyynikiltä. Kolmen ja puolen sekunnin mittaisessa pätkässä auto ajaa kohti tuttua kohdetta – Pyynikin näkötornia.

Ilta-Sanomat on haastatellut Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) erikoistutkijaa Jari Sedergreniä, joka arvelee että tekijät ovat ottaneet käyttöön pelkästään teemaan sopivaa kuvamateriaalia.

– On monia tapoja elävöittää dokumentteja. Siinä ei välttämättä katsota historiallista pätevyyttä. Tapa on varsin yleinen tv-tuotannoissa, Sedergren kuvailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaisessa yökerhossa käyneet saattaneet altistua koronalle
 2. Myös Nysse täydentää turvallisuusohjeitaan – Busseissa suositellaan maskin käyttöä, oltava päässä ennen autoon nousua
 3. Hinnoittelu muuttuu Tampereella: sähköpotkulautafirma Voi ottaa käyttöön päivä- ja kuukausipassin – Taustalla koronaepidemia
 4. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri julkaisi suosituksen kasvomaskin käytöstä
 5. Asunnosta löytyi kaksi vainajaa Lempäälässä – Poliisi: Myös rikoksesta epäilty henkilö on kuollut
 6. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 7. Kangasala aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille – ensimmäiset maskit jaetaan jo lauantaina
 8. Mitä on tapahtunut Lempäälän Sirvalahdentiellä? – "Ei koidu vaaraa sivullisille"
 9. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 10. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 11. Tampereen kaupunki valmistautuu jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille
 12. Popeda esiintyi Seinäjoen Vauhtiajoissa ja se sai ammattiviulisti Pekka Kuusiston ottamaan kantaa turvaväleihin, joita ei kuvan perusteella näytä olevan olemassakaan – "Miten h**vetissä tämän on annettu tapahtua?"
 13. Tällainen on "virallinen" mopomiitti – Huomio liikenteessä, mopoletka ajaa lauantaina Lahdesjärven ABC:ltä Pirkkahallille
 14. Perjantaina on Tampereen Telakalla tiedossa kuuma ilta Billymiehen hengessä – "Hän oli hyvä biisintekijä ja kekseliäs sanoittaja"
 15. "Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.