Tampere järjestää virtuaaliset ylioppilasjuhlat – "Haluamme tarjota mahdollisuuden juhlistaa tärkeää virstanpylvästä"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampere järjestää tänä keväänä ylioppilailleen virtuaaliset ylioppilasjuhlat. kaupungin lukioiden yhteinen kevätjuhla nähdään lauantaina 30. toukokuuta kello 12 alkaen. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Juhla on tarkoitettu Tampereen ja seutukunnan uusille ylioppilaille ja heidän läheisilleen. Juhlaa voivat seurata myös kaikki muut, jotka haluavat ottaa osaa tuoreiden ylioppilaiden iloon.

Juhlan kesto on noin puoli tuntia. Juhlan toteuttaa yhdessä Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen kanssa Tampere-talon tapahtumayksikkö Events Tampere, ja teknisenä kumppanina on mukana Stremia Oy.

– Koska emme voi kokoontua yhteen juhlimaan tuoreita ylioppilaita, haluamme tarjota mahdollisuuden juhlistaa tärkeää virstanpylvästä ja valmistuneiden saavutuksia virtuaalisesti. Arvokkaaseen juhlaan on haluttu tuoda perinteisiä elementtejä, kuten tuoreiden ylioppilaiden puheita ja rehtoreiden tervehdys, kertoo Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio.

Virtuaalijuhlan osiot on kuvattu etukäteen. Näin on haluttu varmistaa laadukas toteutus ja se, että myös juhlan toteutukseen osallistuneet pääsevät juhlimaan läheistensä kanssa varsinaisena juhlapäivänä.

Ennen kello 12 nähtävää yhteistä juhlaa Tampereen kaupungin lukiot järjestävät omia virtuaalisia lakkiaistilaisuuksia, jotka on suunnattu lukioiden omille opiskelijoille.

Kevätjuhlan juontaa Sammon keskuslukion opiskelija Tiia Strömsholm. Juhlatunnelmaa kohottaa Tampere Filharmonian jousiyhtye konserttimestari Maria Itkosen johdolla.

Juhlassa nähdään Gaudeamus Digitur! -yhteislauluvideo, joka on syntynyt kolmen opettajan eli Tammerkosken lukion Liina Aaltosen, Hatanpään lukion Anu Rasimuksen ja Tammerkosken lukion Jaana Kortelaisen koordinoimana.

Esilaulajina kuullaan noin 50 opiskelijaa Tampereen ja seutukunnan lukioista. Hatanpään lukion musiikkilinjan opiskelijat Jeremy Korkiamäki ja Roni Knuutila ovat hoitaneet lauluraitojen editoinnin ja miksauksen ja Tammerkosken lukion kuvataidelinjan opiskelija Peppi Takala editoi ja suunnitteli lopullisen videon. Videolla nähdään myös eri lukioiden opiskelijoiden ottamia luontokuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 2. Kauppakamarin selvitys: Yritykset haluavat investointeja tiestöön ja rautateille
 3. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 4. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 5. Palvelukeskukset ja lähitorit pysyvät edelleen kiinni Tampereella – neuvontaa saa puhelimitse
 6. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Kolumni: Kärsivällisyydestä
 9. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 10. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 11. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 12. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 13. Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"
 14. Linja 15 palasi normaalille reitilleen Tampereella
 15. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 2. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 3. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 4. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 5. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 6. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt
 7. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 10. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 13. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 14. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 15. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.