Tampere järjestää virtuaaliset ylioppilasjuhlat – "Haluamme tarjota mahdollisuuden juhlistaa tärkeää virstanpylvästä"

Tampere järjestää tänä keväänä ylioppilailleen virtuaaliset ylioppilasjuhlat. kaupungin lukioiden yhteinen kevätjuhla nähdään lauantaina 30. toukokuuta kello 12 alkaen. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Juhla on tarkoitettu Tampereen ja seutukunnan uusille ylioppilaille ja heidän läheisilleen. Juhlaa voivat seurata myös kaikki muut, jotka haluavat ottaa osaa tuoreiden ylioppilaiden iloon.

Juhlan kesto on noin puoli tuntia. Juhlan toteuttaa yhdessä Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen kanssa Tampere-talon tapahtumayksikkö Events Tampere, ja teknisenä kumppanina on mukana Stremia Oy.

– Koska emme voi kokoontua yhteen juhlimaan tuoreita ylioppilaita, haluamme tarjota mahdollisuuden juhlistaa tärkeää virstanpylvästä ja valmistuneiden saavutuksia virtuaalisesti. Arvokkaaseen juhlaan on haluttu tuoda perinteisiä elementtejä, kuten tuoreiden ylioppilaiden puheita ja rehtoreiden tervehdys, kertoo Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio.

Virtuaalijuhlan osiot on kuvattu etukäteen. Näin on haluttu varmistaa laadukas toteutus ja se, että myös juhlan toteutukseen osallistuneet pääsevät juhlimaan läheistensä kanssa varsinaisena juhlapäivänä.

Ennen kello 12 nähtävää yhteistä juhlaa Tampereen kaupungin lukiot järjestävät omia virtuaalisia lakkiaistilaisuuksia, jotka on suunnattu lukioiden omille opiskelijoille.

Kevätjuhlan juontaa Sammon keskuslukion opiskelija Tiia Strömsholm. Juhlatunnelmaa kohottaa Tampere Filharmonian jousiyhtye konserttimestari Maria Itkosen johdolla.

Juhlassa nähdään Gaudeamus Digitur! -yhteislauluvideo, joka on syntynyt kolmen opettajan eli Tammerkosken lukion Liina Aaltosen, Hatanpään lukion Anu Rasimuksen ja Tammerkosken lukion Jaana Kortelaisen koordinoimana.

Esilaulajina kuullaan noin 50 opiskelijaa Tampereen ja seutukunnan lukioista. Hatanpään lukion musiikkilinjan opiskelijat Jeremy Korkiamäki ja Roni Knuutila ovat hoitaneet lauluraitojen editoinnin ja miksauksen ja Tammerkosken lukion kuvataidelinjan opiskelija Peppi Takala editoi ja suunnitteli lopullisen videon. Videolla nähdään myös eri lukioiden opiskelijoiden ottamia luontokuvia.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut