Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasala järjestää koko kaupungin kevätjuhlan – Esitys kaupungin YouTube-kanavalla, virallisena avaajana Li Andersson

Kangasalan kaupunki yhdistää ala- ja yläkoulujen sekä lukion kevätlukukauden päätöksen ja Kangasalan perinteisen Kesän avaus -tapahtuman yhdeksi virtuaaliseksi, koko kaupungin juhlaksi.

Juhla näytetään Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalla kevätjuhlapäivänä 30. toukokuuta.

Koko kaupungin kevätjuhla on nimensä mukaisesti kaikkien kangasalaisten lasten ja nuorten kevätlukukauden päätös ja kesän aloitus. Juhlan ohjelmassa nähdään sekä ennalta nauhoitettuja ohjelmanumeroita, tervehdyksiä ja esityksiä että Kangasala-talosta lähetettäviä livenä tapahtuvia ohjelmanumeroita. Ohjelma jaotellaan ikäryhmittäin.

Kangasalan Kesän avaus -tapahtuman virallisena avaajana toimii opetusministeri Li Andersson (vas.), jonka videotervehdys nähdään osana juhlalähetystä. Andersson lähettää tervehdyksensä erityisesti Kangasalan lapsille ja nuorille, joiden kouluvuoteen koronakevät on tuonut mukanaan suuria muutoksia.

Jo 23 kertaa järjestettävä Kesän avaus on perinteisesti avannut kaupungin kesän. Yleensä kesä avataan Kangasalan Tapulinmäellä, minne kevään ylioppilaat saapuvat kulkueena lakituksen jälkeen. Tapahtuman ohjelmaan on vuosittain kuulunut kunniavieraan julistama kesän avaus, uusien ylioppilaiden maljan kohottaminen, kunniaylioppilaan puhe sekä Kesäpäivä Kangasalla -yhteislaulu.

Juhlan avaavina kunniavieraina on aikaisempina vuosina nähty muun muassa Anni Sinnemäki, Mikael Junger, Riitta Uosukainen, Sauli Niinistö ja Jaana Pelkonen sekä pitkä lista muita kunniavieraita. Virtuaalitoteutuksen ansiosta Kesän avaus -perinne jatkuu myös tänä vuonna.

Kangasalalaisiin perinteisiin kuuluva Kesäpäivä Kangasalla -yhteislaulu, ei sekään jää tänä vuonna laulamatta. Kesäpäivä Kangasalla -karaokeversioon voivat yhtyä kaikki juhlan katsojat omilta kotisohviltaan. Karaokevideo jaetaan kaupungin sosiaalisen median kanavissa jo ennakkoon, ja omia versioita laulusta voi lähettää joko osaksi juhlaa tai jakaa sosiaalisessa mediassa #kokokaupunginkevätjuhla ja #kesäpäiväkangasalla.