Näin ohjeisti hallitus ravintola-asiakkaita: Älä tule, jos tunnet olosi kipeäksi, istu omassa pöydässä – Rajoitukset voimassa alustavasti lokakuun loppuun

Baariin pääsee taas kesäkuussa. anu vertanen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Hallituksen iltapäivän tiedotustilaisuus ravintoloita koskevien rajoitusten purkamisesta käsitteli seuraavia asioita: se on nyt selvää, että ravintolat voivat avata ovensa 1. kesäkuuta.

Asiakasmäärä on kuitenkin rajattu puoleen normaalista. Asiakasmäärän rajaus ei kuitenkaan koske terasseja, jonne voi ottaa väkeä niin paljon kuin mahtuu. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru huomauttaa, että turvallisuudesta on huolehdittava sielläkin. Jos olo tuntuu kipeältä, ei saa tulla ravintolaan.

Aluehallintovirasto tiedotti samasta teemasta tähän tapaan tiistaina iltapäivällä.

Valomerkki tulee jo tuntia ennen sulkemista. Tämä siksi, että asiakkailla on riittävästi väljyyttä ja aikaa lähteä pois.

Ravintolassa on istuttava omassa pöydässä. Buffetruokaa ei saa hakea itse, mutta pöytiintarjoiluvelvoitetta ei ole.

Edellä mainitut säännöt ja rajoitukset koskevat alkuun kaikkia Suomen ravintoloita, mutta myös alueellisiin poikkeuksiin on mahdollisuuksia. Yökerhot pysyvät toistaiseksi kiinni

Rajoitukset ovat alustavasti voimassa lokakuun loppuun. Hallitus tarkkailee kuitenkin tilannetta parin viikon välein ja voi tarvittaessa reagoida joko rajoituksia lieventävästi tai kiristävästi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut