Kulttuurikesä tarjoaa ainakin yhden ensi-illan: Aladdinia näytetään Tampereella 50 katsojalle

Antti Heinonen (Aladdin) ja Saara Pohjoismäki (Lampun henki)harjoittelevat ohjaaja Panu Raipia valvovan silmän alla. Jere Riihinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vaikka kesäteatterit ovat peruneet ja siirtäneet esityksiään, nähdään Tampereen kulttuurikesässä ainakin yksi ensi-ilta.

Tampereen Komedia-teatterin ja Suomen Teatteriopiston yhteistuotanto Aladdin ja taikalamppu tulee ensi-iltaan Komediateatterin päänäyttämöllä tiistaina 30. kesäkuuta. Esitykset alkavat jo päivää aiemmin.

Teatterinjohtaja Panu Raipian mukaan näytöksiin myydään tämänhetkisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti 50 lippua.

– Käytössä ovat vain katsomon parittomat rivit ja ensimmäinen rivi on tyhjä näyttelijöiden ja katsojien suojelemiseksi. Katsojat voivat muuten valita paikkansa vapaasti. Haluamme, että teatterissakäynti on turvallista katsojille ja näyttelijöille, Raipia sanoo.

Raipian mukaan Komediateatterilla yleisön palaamiseen katsomoon on valmistauduttu 16-kohtaisella turvallisuusohjelmalla, jota päivitetään jatkuvasti. Esimerkiksi ovet pidetään auki, ettei kahvoihin tarvitse koskea ja käsidesiä on tarjolla riittävästi.

Raipia korostaa, että teatterin esittämisessä näissä olosuhteissa ei ole liiketaloudellista järkeä.

Liiketaloudellisesti tässä ei ole järkeä.

– Haluamme tuoda ihmisille elämyksiä ja madaltaa kynnystä siihen, että syksyllä ihmiset voivat palata teattereihin ilman, että sitä pitäisi millään tapaa pelätä.

Esityksen ohjanneen Raipian mukaan Aladdin ja taikalamppu on Tuhannen ja yhden yön tarinoihin perustuva koko perheen komedia- ja seikkailunäytelmä. Näytelmän on sovittanut Christian Lindroos. Rooleissa nähdään Antti Heinonen, Janika Peltola, Saara Pohjoismäki, Onni Reilin, Pauliina Eilola ja Roope Kuusisto.

– Lampun henki on aikamoinen väkkärä ja lentävä mattokin nähdään, lupaa ohjaaja.

Esityksiä on 8. elokuuta saakka.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut