Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkausliiga alkaa heinäkuussa, mutta tätä pohditaan nyt Tampereen Ilveksen toimistolla – Tuleeko katsomoon nolla vai 5 000 katsojaa?

Tyhjät katsomot kansainväliseen malliin, 500 katsojaa vai jopa 5 000? Nämä ovat lukemia, joita jalkapallo-Ilveksen toimistolla on pohdittu kiivaasti viime viikkoina.

Vieläkään ei ole tiedossa, millainen yleisö seuraa katsomossa kun Veikkausliiga pärähtää käyntiin heinäkuun alussa.

– Juuri nyt tässä ei ole uutta kerrottavaa. Odottelemme tietoa viranomaisilta ja hallitukselta, että miten mennään. Sen verran tässä on varmuutta, että ainakin 500 ihmistä voisi ottaa katsomoon, kommentoi seuran kehitysjohtaja ja varatoimitusjohtaja Toni Hevonkorpi.

Toimitusjohtaja Tomi Erolan visio on paljon mittavampi. Siinä Ratinan stadionille voisi ottaa turvallisesti noin 5 500 katsojaa. Mahdollisuus neljänumeroisiin katsojalukuihin olisivat kultaakin kalliimpia seuralle, jonka tuloista merkittävä osa tulee kotiotteluiden lipunmyynnistä.

Sapluunassa hyödynnettäisiin Ratinan sisäänkäyntiportteja, joita on kaksikymmentä.

– Lippuja myytäisiin vain ennakkoon ja kausikorttilaisen pitäisi ilmoittaa siitä, käyttääkö hän istumapaikkansa. Jokaiselle portille järjestettäisiin sen verran henkilökuntaa, että kaikki yleisö pystytään ohjaamaan turvallisesti oikeille paikoilleen, kuuluu Erolan visio.

Erola kertoo saaneensa suunnitelmasta pelkkää positiivista palautetta.

– Tämähän on tietysti Ilveksen asia, mutta myös suomalaisen jalkapalloilun asia. Kaikki toivovat, että asiat kääntyvät hyvin. Se tosin vähän pelottaa, että nähdäänkö jalkapallo huippu-urheiluna, joka on sadoille ihmisille Suomessakin siviilityö, Erola pohtii.

Seuran päävalmentaja Jarkko Wiss jakoi saman huolen Tamperelaisen maaliskuisessa jutussa.

Urheilullinen puoli on Toni Hevonkorven mukaan iskussa. Ilveksen edustusjoukkueen avainpelaajat ja avauskokoonpano pysyi viime vuodesta hyvin samassa koostumuksessa, ja pienryhmäharjoittelu on toiminut kevään mittaan.

Joukkueharjoitukset on tarkoitus aloittaa kesäkuun alusta lähtien.

– Siitä on sitten kuukausi sarjan alkuun. Joukkue on erittäin hyvä ja tällä kaudella on luvassa taas eurocupin otteluitakin, jotka eivät ole niin jokapäiväistä herkkua Tampereella. Ajatukset ovat toki kevään mittaan ehtineet kirkastua.