Tampereen Messut siirsi metalliteollisuuden ammattitapahtumia vuodella eteenpäin

Tampereen Messut Oy siirtää kaksi metalliteollisuuden erikoistapahtumaa vuodella eteenpäin. Konepaja ja Nordic Welding Expo järjestetään seuraavan kerran 22.‒24.3.2022. 3D-tulostuksen ja uusien materiaalien tapahtuma 3D & New Materials järjestetään kaksipäiväisenä 23.‒24.3.2022.

Koronavirus siirsi keväälle suunnitellut tapahtumat ensin vuodelle 2021. Huhtikuun aikana näytteilleasettajille tehdyn kyselytutkimuksen ja vastausten analysoinnin perusteella tapahtumaa päädyttiin siirtämään edelleen vuodella eteenpäin kevääseen 2022.

Projektipäällikkö Tuija Sievola kiittää kyselyyn vastanneita aktiivisia näytteilleasettajia.

‒ Osa näytteilleasettajista toivoi, että messut järjestettäisiin vuonna 2021. Kun erottelimme merkittävässä roolissa olevien työstökonetoimijoiden vastaukset, nousi suosituimmaksi ajankohdaksi maaliskuu 2022. Kävi ilmi, että kaikista eniten saamme isoja työstökonetoimijoita mukaan, kun järjestämme messut vuonna 2022. Suuret koneet ja laitteet ovat kuitenkin tapahtuman isoimpia vetonauloja, Sievola toteaa.

Teknisen Kaupan Liiton Metallintyöstökonejaoston asiamies Jan Sucksdorff ymmärtää taustasyyt messuajankohdan siirtämiselle. Sucksdorffin mukaan teknologiateollisuudessa koronan vaikutukset yritysten toimintaan ovat alkaneet vasta hahmottua.

‒ Todelliset vaikutukset alkavat näkyä vasta syksyllä, joten maaliskuu 2021 tulee eteen liian pian. Lisäksi työstökonepuolella parittomina vuosina pidettävät Hannoverin EMO-messut vaikuttavat vahvasti siihen, miten päämiehet suhtautuvat muihin messuihin.

Liiton jäsenien kanssa käydyt keskustelut ovat osoittaneet Sucksdorffille, että osa toimijoista ei tulisi osallistumaan vuonna 2021 Konepaja-messuille.

‒ Ymmärrämme, että tapahtumien siirtäminen vuodelle 2022 on messuyhtiölle vaikea päätös. Uskomme, että se kuitenkin kannattaa, jotta vuoden 2022 messutapahtumasta tulee entistä kattavampi ja messuilla nähdään paljon uutuuksia.

Myös Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen toiminnanjohtaja Jouko Lassila uskoo ajankohdan siirtämisen olevan tapahtumalle eduksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut